SÅ TRÄNAR JAG MINA ABS

Heejsan! Hur ofta tränar du dina abs och hur lägger du upp passen? 

Hej!

Efter bröstoperationen så har jag inte tränat så mycket mage (på ca 2,5 månad) då det känts lite obehagligt och jag fått tagit extra vilodagar för att inte överbelasta de få muskler jag klarat av att träna. Men mina tidigare/kommande rutiner kommer se ut som vilket träningspass som helst. Det är ingen skillnad på magmusklerna jämfört med någon annan muskel. Jag brukar se till att jag både får med core-övningar och “squeeze övningar” som crunches och benlyft. Ibland fyller jag ut överkropps-passen med några magövningar i slutet och ibland så tränar jag enbart mage i 45 minuter för att se till att jag får maximal kontakt och nedbrytning, men eftersom man använder core-musklerna när man tränar ben och gör basövningar så försöker jag planera in dessa pass så långt ifrån som möjligt så jag inte blir försvagad när jag exempelvis tränar ben eller ska göra marklyft på ryggpasset.

Jag brukar också fokusera på att skilja på nedre och övre delen av magen, dock använder man såklart alltid hela magmusklerna men man när man crunchar så kan man välja vart “brytningspunkten” ska vara. Har du rak överkropp men lyfter dig mot dina ben så blir brytningspunkten längre ner mot höften och du tränar den nedre delen mer, medans om du crunchar hela överkroppen som en banan så kommer brytningspunkten bli mer mitt på magen och då kommer du känna mer kontakt i övre delan av musklerna. När jag gör benlyft så blir det både core, höft och den nedre delen som får mest belastning.

Antal reps varierar, men alltifrån 8 reps till 20 beroende vilken övning jag gör och om jag gör dropset eller inte. Men vanligtvis så blir de något mittemellan. Antal övningar beror på om jag kör hela pass eller som utfyllnad i ett annat, men allt mellan 3 övningar till 6 stycken brukar vara lagom.

4K ALLA KLIPP

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “SÅ TRÄNAR JAG MINA ABS”