SAKER JAG GJORT/ INTE GJORT FRÅN FÖRSTA DAGEN JAG BÖRJADE TRÄNA

Som ni vet så vill jag gärna göra saker riktigt på en gång när jag väl sätter in mig i något, så när jag började träna så tänkte jag såklart likadant. Att alla metoder är värt att testa för att få så bra resultat som möjligt. Så jag köpte BCAA, kreatin, proteinpulver och kasein för att det såg så gott ut och allt detta är något jag har ätit nästan dagligen sen jag började träna.

En annan sak jag har gjort hela tiden är att alltid äta innan träningspasset, gärna lättsmält i form av bra kolhydrater exempelvis yoghurt och banan, gröt, riskakor etc. Jag får alltid mycket bättre energi när kroppen har snabb energi att använda sig av. Och efter träningspasset har jag sällan prioriterat kolhydraterna eftersom jag ätit innan passet, utan jag har mest fokuserat mer på proteiner även om måltiden innehållt alla tre beståndsdelar protein, kolhydrat och fett.

Jag har aldrig “bulkat” riktigt och gått upp onödigt mycket i vikt för att bygga muskler, jag har legat på ett litet överskott som gjort att jag stadigt stigit i vikt sakta men säkert. Förutom förra vintern då gick jag upp 3-4 kg extra, det låter inte mycket men det är en ganska stor skillnad när man tittar tillbaka på bilderna. Då vägde jag 58-59 kg och idag väger jag 55 drygt.

Jag har aldrig gjort “food prep” och förberett en veckas matlådor och räknat kalorierna i dom utan jag har testat mig fram och ätit väldigt mycket av matiga sallader med bra och rena protein och kolhydratskällor. Jag har alltid snålat på fettet eftersom jag ogillar konsistensen men jag vet inte vad det kan ha haft för betydelse, jag skulle inte rekommendera någon att göra det i onödan om man redan är smal för min hy var/är ofta torr. Idag äter jag mer fett och märker ingen större skillnad på vikt eller m.m.

Jag tycker det är ett otroligt bra sätt att lära sig uppskatta mängd och få koll på kalorierna så det är ofta något jag rekommenderar när jag säljer mina kostscheman, men nu känner jag att jag har någorlunda koll på hur mycket jag kan äta, och eftersom jag inte har något specifikt mål att gå upp eller ner just nu så känns det bara onödigt för mig att hålla på.

Jag tror det var det mesta, jag kommer nog på fler saker senare 😉

IMG_5980

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

6 tankar om “SAKER JAG GJORT/ INTE GJORT FRÅN FÖRSTA DAGEN JAG BÖRJADE TRÄNA”