” SQUEEZE- SKOLA ” FÖR BÄTTRE KONTAKT I RUMPMUSKLERNA

Haha åhh alltså det har tagit mig kanske två timmar att hämta energi och komma till ro efter dagens aktiviteter. Dagens grymma träningspass tog verkligen ALL energi jag hade kvar, otroligt skön känsla även om jag halkade efter lite “datamässigt”.

Men iallafall så kom jag och tänka på detta när jag var på NOCCO traningday i lördags och hade genomgång med bootybuilder maskinen att det inte är så självklart alltid hur den “rätta” tekniken bör vara för att maximera spänningen i muskeln. Jag hjälpte även en tjej som brukade bli mer trött i svanken än i skinkorna när hon gjorde hip thrustes, men efter lite ändring på tekniken så ökade hon både belastningen med 20 kg och antal repitioner trots att hon gjort flera set. Superkul att se, heja heja!

Detta kan du tänka på när du tränar rumpan: 

* Ryggen och bålen, har du inte kontroll på formen och magmuskulaturen så är det väldigt lätt hänt att du kommer överbelasta svanken och eventuellt skada dig när tyngdpunkten hamnar på fel ställe. Så när du exempelvis gör hip thrustes så är det viktigt att du går ner med hela överkroppen så ryggraden är i linje med rumpan och nacken. Det kommer hjälpa dig att minska trycket på svanken PLUS att du kommer lättare kunna ta hjälp av bålmusklerna för att pressa dig upp igen. Försök också att titta rakt fram/uppåt när du utför övningen så nacken inte är vriden. Det gäller egentligen alla övningar.

* Att spänna muskeln i toppläget. När du gör det så ska du fortsätta spänna hela vägen ner till bottenläget, och när du går ner igen så ska det ske kontrollerat. Det kommer bli så automatiskt när du medvetet spinner musklerna och inte bara släpper efter med vikten som många lätt gör när de är nybörjare. Det är också värt att nämna att chansen är stor att du inte kommer orka göra lika många reps när du utför övningen på detta vis, det är grymt jobbigt och effektivt 🙂

* Skjut inte fram höften får mycket. Det kan orsaka smärta i svanken, så försök tänk att det är skinkorna som ska spännas ihop och göra största jobbet, inte höften. Om jag väljer att trycka fram höften så ser jag till att inte göra det för hastigt/hårt utan att jag gör det väldigt mjukt i samband med att jag går ner. Det är kanske svårt att förstå i text hur jag menar rörelsemässigt men försök att tänk att du inte ska vila i toppläget utan när du går upp så squeezar du och går direkt ned. Inte gå upp, stå rakt och sen squeeza utan upp direkt och squeeza, och medans du squeezar så går du sakta ned igen.

IMG_3874

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

12 tankar om “” SQUEEZE- SKOLA ” FÖR BÄTTRE KONTAKT I RUMPMUSKLERNA”