STORA MÄNGDER MAT FÖR ATT BYGGA MUSKLER

 
Hej! 
Jag har länge följt din instagram och nu även börjat följa bloggen och har en fråga till dig. För lite mer än ett år sedan skadade jag en fot och träningen upphörde i princip helt, jag kunde inte ens gå med min hund under flera månaders tid. Nu har jag sedan ett par veckor börjat köra igång igen efter klartecken från läkare och fysioterapeut. Tränar på gym fyra gånger i veckan (tanken är att jag ska utöka när jag kommit igång), samt går med hunden 1-2 timmar varje dag.

 Träningen går bra, det jag har problem med är maten. Efter mitt skadeår helt utan motion är jag van vid att äta ganska lite, och nu när jag tränar och går mycket igen ska jag äta väldigt mycket jämfört med tidigare (vill bygga muskler, inte gå ner i vikt så får inte äta för lite). Jag är fortfarande väldigt mätt när jag ska äta nästa mål mat, om jag tar ett mellanmål eller en frukt mellan t.ex. frukost och lunch blir jag ännu mättare och det blir ännu kämpigare att äta målet efter. Vänjer man sig vid att äta mycket efterhand eller borde man lägga upp sitt ätande på något speciellt sätt?

Kram från Fanny

 Hej vad skönt att höra att du är på bättringsvägen!

Angående maten så tycker inte jag att du ska tvinga i dig mat om du inte “mår bra” av det eftersom det på sikt kan leda till ett och annat. Nu vet inte jag hur mycket du äter i överskott men det räcker med 200-500 kcal extra per dag för att du inte ska vara rädd att du förlorar muskelmassa. Man måste alltså inte äta ihjäl sig för att bygga muskler, det viktigaste av allt är att du håller proteinsyntesen hög och inte ligger på minus när det gäller kalorier. Om du är jätte mätt se då till att du äter upp köttet iallafall och det som ger mest näring. Salladsblad och gurka ger inte så mycket näring utan då är det bättre att du äter upp det övriga du har på tallriken så som kolhydrater, proteiner och fett med hög andel vitaminer och mineraler. Prioritera riktig mat och minska ner på stora salladsvolymer helt enkelt.

Du måste inte äta mellanmål om du inte vill, du kan spara dom kalorierna till middagen om du hellre vill vara hungrig och vill äta mer då. Det är sundare än att tvinga i dig mat.

IMG_7457

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.