SVARAR PÅ MULTIFRÅGA – DEL 2

Hej Denice! Du är nog den största inspirationskällan jag har när det kommer till träning och kosten! Så grym är du. ta åt dig av alla fina ord du får från alla håll. Allt stämmer så bra! Nu till frågan.

Jag har själv vägt in mig på 66kg i februari och trivdes inte alls i mig själv, jag gick med i weighttrainer med en pt för en månad och sen skulle man fortsätta själv sen. Det har blivit svårt med mat och tränar, jag vill få en sundare kropp, välmåendet, jag vill bli smalare i magen och bygga mer muskler på kroppen. Men kosten stoppar mig, hur ska jag äta? när ska jag äta vad? (Del 1) när ska jag äta kolhydrater? ska jag äta nå kolhydrater alls eller ska jag utesluta det för att få bäst effekt? ska man äta nå sås eller ska man äta torrt? Jag har så svårt att hitta balansen helt. jag saknar det där lilla extra som behövs för att det ska ge någon effekt.

Jag har nu från 1 juli gått ner så vågen står på 61kg. Men jag känner att jag står still i cm runt om. jag vill känna att magen blir plattar och mer muskler byggs. jag jobbar mycket med bålövningar när det kommer till magen för att det är dem inre magmusklerna man ska jobba med för att det är dem som drar ihop magen eller äre inte så?! Kram på dig och är super tacksam för svar! ha en bra dag och glöm inte bort att du är grym! Fortsätt med det du gör, du kommer komma långt.

Svar:

Detta gör mig så glad, tack snälla snälla du! 🙂

Du kommer inte få bättre eller sämre resultat om du väljer att äta kolhydraterna på morgonen eller eftermiddagen, det spelar ingen roll utan det viktiga är det totala intaget. Men jag har upplevt att det hjälpt mig att gå ner lättare när jag valt att äta kolhydraterna i samband när jag behöver det som mest och det är innan eller efter träning, när jag jobbar eller när jag känner mig orkeslös. Och då pratar jag inte stora mängder utan lagom.

Du kan testa att utesluta det vissa måltider men du behöver inte utesluta det helt, då blir det mer likt en LCHF diet och då bör du ha lite kunskap om vilka livsmedel som är tillåtna och inte för att det ska funka. Det är en bra diet om du har problem med insulinet.

Tänk bara på att välja kolhydrater som uppfyller ditt behov, vill du vara mätt länge så väljer du såklart en källa som har lägre GI och mer fullkorn eller fibrer eller vill du ha energi inför ett träningspass så kan du med gott samvete äta två riskakor och en frukt eller en tallrik sockerfri yogurt och lite musli utan att du behöver vara rädd att det lagras i kroppen eftersom du utnyttjar energin du stoppar i dig. Då menar jag inte kalorimässigt utan jag pratar om en långvarig lösning för att fördela dina kolhydrater.

Fil, bär och musli 250 kcal – Receptet finns här

IMG_6559

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.