SVARAR PÅ MULTIFRÅGA – DEL 3

Hej Denice! Du är nog den största inspirationskällan jag har när det kommer till träning och kosten! Så grym är du. ta åt dig av alla fina ord du får från alla håll. Allt stämmer så bra! Nu till frågan.

Jag har själv vägt in mig på 66kg i februari och trivdes inte alls i mig själv, jag gick med i weighttrainer med en pt för en månad och sen skulle man fortsätta själv sen. Det har blivit svårt med mat och tränar, jag vill få en sundare kropp, välmåendet, jag vill bli smalare i magen och bygga mer muskler på kroppen. Men kosten stoppar mig, hur ska jag äta? när ska jag äta vad? (Del 1) när ska jag äta kolhydrater? ska jag äta nå kolhydrater alls eller ska jag utesluta det för att få bäst effekt?  (Del 2 ) ska man äta nå sås eller ska man äta torrt? Jag har så svårt att hitta balansen helt. jag saknar det där lilla extra som behövs för att det ska ge någon effekt.

Jag har nu från 1 juli gått ner så vågen står på 61kg. Men jag känner att jag står still i cm runt om. jag vill känna att magen blir plattar och mer muskler byggs. jag jobbar mycket med bålövningar när det kommer till magen för att det är dem inre magmusklerna man ska jobba med för att det är dem som drar ihop magen eller äre inte så?! Kram på dig och är super tacksam för svar! ha en bra dag och glöm inte bort att du är grym! Fortsätt med det du gör, du kommer komma långt.

Att äta sås kan man göra av två olika anledningar, antingen för smaken eller för att det ska mätta bättre. Du kan äta sås men ät en sås som tillför din måltid något positivt. Ät smalare såser eller röror gjord på till exempel guacamole, kvarg, lätt creme fraiche eller matyoghurt. Maten behöver inte vara torr och tråkig bara för att du vill äta hälsosamt, va kräsen på kvaliteten och håll koll på mängden så går det hur bra som helst.

Nej det är inte bålövningarna som drar in magen utan det är på grund av olika faktorer så som fett procent invärtes, utvärtes och svullna tarmar av dåliga matvanor som kan ha en betydande roll i det. Men det är jätte bra att du tränar mycket bål för det håller ihop kroppen på många sätt och du tränar oftast fler muskler än magmusklerna när du tränar bål och det tjänar du på om du vill gå ner i vikt. Jag skulle hellre rekommendera att du tränar lika mycket magövningar som bålövningar för att stärka muskulaturen och bygga mer massa. För att magen ska plattas ned så behöver du förlora lite fett% och för att lyckas bygga muskler samtidigt så behöver du öka belastningen/intensiteten i styrketräningen, öka proteinintaget, sänka kolhydraterna, äta rätt fetter, sänka kaloriintaget ett par hundra och äta “ren” mat som inte är hel eller halvfabrikat. Det är några grundregler som jag själv följer när jag vill gå ner i vikt och det fungerar för mig men det bästa vore om du kan hitta din väg som fungerar för just dig.

IMG_6826

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “SVARAR PÅ MULTIFRÅGA – DEL 3”