SWEET & GREEN SMOOTHIE

Jag hade en klient som önskade fler gröna smoothierecept och de flesta smoothies jag gjort kan man tillsätta lite spirulina, chlorella etc. för att höja näringsvärdet men det är inte alltid man har det hemma så jag gjorde en variant som innehåller minst lika mycket näring, även om det kanske inte är samma näring så tillför denna smoothie väldigt många bra egenskaper.

Jag minns när jag jobbade på hälsokostbutiken, då drack jag 1-2 tsk chlorella varje morgon med ett glas vatten, det var riktigt riktigt äckligt om jag ska vara ärlig. Jag drack alltid ur ett sugrör och höll andan men oj vad bra jag mådde, efter ett tags användande så hade jag dubblat min energi och kändes som om jag var hög på energidryck fast det bara var “feel good känslor” som jag var hög på. Det kan säkert ha berott på många andra orsaker men jag minns hur jag fick kunderna att köpa det för att jag kände sån skillnad och sedan kom de in senare och kände sig mycket piggare också och fortsatte och handla det. Så någon effekt måste det haft. Jag ska inhandla det igen snart tror jag!

Iallafall nu surrar jag iväg, här kommer en näringsrik grön smoothie på 300 kcal som man kan göra utan super greens pulver.
Drinken innehåller Aminosyror, nyttiga fettsyror så som omega 3 & 9, vitaminerna, C, A, B, mineralerna järn, folsyra, magnesium, kalium och kalcium.

INGREDIENSER & RECEPT: 

Mixa:

100 g avokado
1/2 banan
1 klementin
1-2 cm hackad ingefära
1/2 skopa BCAA äppelsmak

Done!

IMG_8048

IMG_8002

IMG_8044

IMG_8011

IMG_8023

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “SWEET & GREEN SMOOTHIE”