TIPS FÖR ATT VÄXA PÅ SOCIALA MEDIER

Jag ingen expert, för jag har egentligen ingen aning om vad jag gör som lockar folk att följa mig. Jag är bara mig själv och jag tror att det är det som är grejen kanske, man ska inte härma eller jämföra sig så mycket med andra. Jag har ingen aning om vad folk gör eller vad andra skriver på sina bloggar, jag vet inte ens vilka bloggar som finns att läsa förutom de “största”. Folk tar ofta för givet att man har koll på andra bloggare men jag har ingen aning om jag ska vara ärlig haha 🙂

Men några konkreta tips som jag själv upplevt störande och/eller effektivt:

* Be inte folk att följa dig. Jag får kommentarer under mina bilder på konton som skriver ” följ mig och min resa, vi är ett nytt inspokonto” . För det första så kommer ingen att följa dig bara för att du ber om det. Chansen ökar inte om jag säger så. Och för det andra så klingar det inte bra i andras öron när du måste be om det, du hade inte behövt bett om det om det var tillräckligt bra.

* Bra skärpa på bilderna. Lättare sagt än gjort ibland när man postar videos eller bilder från kameran på Instagram. Men i den mån det går är det alltid positivt med klar skärpa.

*Gör DIN grej som sagt, strunta i vad grannen gör. Bara för att hon eller han gör bra saker betyder inte det att ditt är sämre. Stötta hellre varandra om det är så. Ni kanske har samma följarmålgrupp och boostar varandra genom att samarbeta?

* Var ALLTID ärlig, oavsett hur mycket pengar företag erbjuder. Du ska kunna stå för det du postar och att du själv gillar produkten.  Jag har till och med skickat tillbaka produkter för att jag inte var nöjd, jag skulle skämmas om jag visste att andra trodde på min åsikt och så blir de missnöjda själv. Och var alltid ärlig, har du en dålig dag ska du inte tvinga dig själv att lotsas vara glad på Instagram, livet är en bergochdalbana och ju ärligare du är mot dina följare ju mer lär dom känna DIG. Och som oftast är största anledningen till att de vill följa dig från första början. Ingen vill följa en perfekt barbie docka som försöker leva det perfekta livet baserat på ytliga saker, vad är det för lögn liksom?

* Uppdatera ofta, jag brukar försöka uppdatera mellan 2-4 inlägg. Oftast blir det tre inlägg utspritt på dagen. Det är inte alltid det går när livet kan komma emellan ibland men man får göra det bästa av situationen. Sedan värderar jag hellre läsvärda/bra inlägg/bilder före halvdåliga, kvalitet före kvantitet. Alltid! Jag anser att då får det hellre bli färre inlägg eller inget alls 🙂

* Byt miljö. Detta är den svåraste punkten tycker jag. Man går ju inte runt och tar olika selfies överallt bara för att bilderna ska bli annorlunda, och oftast har man sina vardagsrutiner och man har sitt boende/gym som man tillbringar mycket tid på så det kan vara svårt att få variation på bilderna. Men man kan iallafall tänka på att inte lägga upp tre likadana bilder från samma “selfie-tillfälle” efter varandra, det blir väldigt tydligt. Även om det inte är negativt så får variation mer positiv feedback.

* Hitta en röd tråd. För mig var det aldrig tänkt att jag skulle bli en träningsprofil på sociala medier utan allt började med att andra konton uppmärksammade min kropp och började dela mina bilder i stil med ” fitness motivation”. Och sen älskade jag livsstilen så det blev väldigt naturligt för mig att posta sådana bilder på min Instagram. Så om du gillar något, visa det och försök inte blanda in saker du tror att folk vill se. Dock var jag lite försiktig från början att posta vissa bilder och speciellt att skriva på engelska, jag var rädd att bli dömd och folk skulle börja tro att jag ville bli någon “wanna be kändis” vilket jag absolut inte tänkte bli. Jag trodde inte ens att jag hade någon chans om jag ska vara ärlig, men nu är jag här och lever på sociala medier, är entreprenör och har fullt upp 24/7. Helt underbart! Alla kan lyckas oavsett utgångspunkt. Gör din grej bara! 🙂

DSC01257

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

9 tankar om “TIPS FÖR ATT VÄXA PÅ SOCIALA MEDIER”