TRÄNINGS UPPLÄGG

Vad är ett bra upplägg egentligen? Jag skulle säga variation. Kroppen är smart och anpassar sig lätt efter hur vi äter och lever våra liv vilket innebär att när du gjort något tillräckligt länge så slutar kroppen att svara, det funkar helt enkelt inte lika bra som det gjorde i början.

Men jag skulle ändå rekommendera att ha ett “bas” upplägg som du utgår efter, det kan till exempel se ut såhär:

Måndag: Ben
Tisdag: Bröst + triceps
Onsdag: Rygg + mage
Torsdag: Axlar + biceps
Fredag: —-
Lördag: Ben /valfritt
Söndag: —-

Eller

Måndag: Rygg + axlar
Tisdag: Biceps + triceps
Onsdag: Ben + mage
Torsdag: —
Fredag: Bröst + triceps
Lördag: —-
Söndag: Rygg + biceps

Inget är egentligen fel eller rätt, man kan blanda muskelgrupperna lite hur man vill men det man bör tänka på är för det första att du använder axlarna väldigt mycket i många övningar och speciellt i rygg och bröst, så jag skulle rekommendera att lägga axelpasset efter ditt rygg/bröstpass. Samma sak gäller fördelningen mellan rygg och ben eftersom du använder nästan hela kroppen när du gör till exempel benböj och behöver speciellt styrkan från ryggen och bålen, därför rekommenderar jag att du ska träna ryggen efter ditt benpass så du får maximal styrka när du tränar tungt.
Brukar du vilja göra marklyft på dina ryggpass bör inte ben & ryggpassen vara för nära varandra, eftersom du använder i stort sett hela kroppen i den övningen också och träningsvärken från benpasset annars bara blir ett hinder för dig.

På bilden är det kyckling sallad med fetaost, babyspenat, tomat, gurka, apelsin och avokado.
IMG_5572

NÄSTA INLÄGG – SNABBA & ENKLA TIPS PÅ HUR DU KAN VARIERA TRÄNINGEN

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “TRÄNINGS UPPLÄGG”