TRE FRÅGOR – TRE SVAR

Hej! Har du något inlägg på hur din resa för att bygga upp den kropp du har idag?  

Hej, vilka bra frågor du ställer. Nja inget riktigt sådant inlägg tror jag. Jag kan fixa det senare och svarar på dina övriga frågor nu nedanför istället:

Hur har du tränat? Tunga/lätta vikter? Jag har tränat för det mesta tungt, jag ser alltid till att utmata kroppen med tillräcklig belastning så jag tvingar musklerna att bygga sig starkare, men repetitionerna har varierat. Det händer ofta att jag maxar en övning med bara 4-5 reps och sedan gör ett superset/dropset och gör 4-5 repitioner till för att få den där brännande känslan i den specifika muskel jag vill träna. Jag upplever ofta annars att när man tränar “för tungt” att man inte får lika bra kontakt så därför brukar jag avsluta setet med en lättare vikt.

Samma sak med övningarna, oftast prioriterar jag de tyngsta övningarna först eftersom de kräver mest energi och fokus, sen trappar jag ner och fokuserar mer på kontakten. Men då och då så kan jag avsluta träningspasset med en tung övning eller öka vikterna för att chocka musklerna. Det ger väldigt bra effekt på muskeltillväxten eftersom kroppen inte är beredd på det och musklerna redan är utmattad.


Hur mycket cardio har du kört? Isåfall har du kört det i perioder eller inte?
När jag började träna så var jag för smal, jag vägde under 49 kg och är 163 cm lång, så jag tränade knappt någon cardio. Dels för att jag tyckte det var tråkigt och sen för att jag hellre ville spendera mer effektiv tid till att lära mig tekniker och gymövningar. På 1,5-2 år så utförde jag kanske sammanlagt 10 cardio pass som varade ca 30 minuter, dock hade jag ett ganska fysiskt krävande jobb som jag nyss slutat på. Jag kunde gå mellan 15- 25 000 steg på en arbetsdag på 8 timmar. Så lite motion fick jag gratis där.

Idag när jag är egenföretagare och jobbar mycket vid datorn så har jag börjat med mer konditionsträning för att jag tycker att det är skönt att röra på sig. för mig känns det som avslappnande och avstressande att få stå på bandet och svettas och lyssna på bra musik. Det är sällan jag tokspringer utan jag brukar gå raskt med hög incline, och ibland med vikt i händerna/band runt fötterna i ca 25-40 minuter.

Hur mycket du ätit olika perioder, mer/mindre?

Jag har aldrig riktigt bulkat men jag har legat på överskott och ökat några kilo i vikt för att sedan gå ner till våren igen, det var förra vintern och jag ökade från 53-54 kg till drygt 58 kg. Jag var alltså inte överdrivet bulkig som många kan bli när de går in i vinterformen och börjar äta mer mat, men jag kände mig ändå inte bekväm i formen jag var i. Min trivselvikt är den jag har nu, den ligger stadigt på 55,5 kg och då äter jag fritt utan strikta regler. Det kan nog vara därför jag känner mig stark och motiverad på gymmet trots att jag (fortfarande) har relativt låg fettprocent.

Nu är det längesedan jag gjorde någon mätning, det är drygt ett år sedan och då vägde jag kring 56 kilo i “bulkig form” som jag kände mig då, jag hade gått upp 2-3 kilo än vad det jag var van vid. Det är ju verkligen inte många kilo men som sagt jag var inte van det. Min fettprocent var kring 12% då vid den tidpunkten och jag skulle tro att den är kring samma procent nu, mer eller mindre.

IMG_7956

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “TRE FRÅGOR – TRE SVAR”