TRE NYA RYGGÖVNINGAR – TRE ÅSIKTER

Här kommer några videos från gårdagens ryggpass, och istället för att skriva hela passet så tänkte jag göra det annorlunda ikväll och skriva mina åsikter om dessa tre övningar.

Okej om vi börjar med Cable Squat rows, jag har sett SÅ många tjejer göra denna och tänkt i över ett halvår att jag inte ens kommer att testa den för det känns som om de endast gör den för att det ger en “nice booty angle”. Inget fel med det om man tycker övningen är bra, då har den ändå ett syfte och då ska man strunta i hur det ser när man tränar ut tycker jag. Dock så gillade jag inte denna övning alls, inte om den ska vara menad för ryggmusklerna. Jag fick mest statisk kontakt i mina ben och bålmusklerna, jag hade ingenstans att hämta balans eller styrka ifrån för att kunna utnyttja maximal styrka i ryggmusklerna. Så jag fick sänka vikten för att inte tappa balansen.

Däremot är den som sagt bättre för bål och ben, man kan nog göra några böj medans man drar vikten emot sig. Det får bli nästa video 🙂

 

 

 

Denna gillade jag starkt, en nyare övning som jag börjat att göra. Close reverse grip lat pulldown, man känner verkligen hur magmusklerna får jobba hårdare när man inte får stöd av benen under dynan. Jag fick även väldigt bra kontakt och stretch i latsen eftersom jag drar från en annan vinkel än vad jag brukar annars.

 

Sist men inte minst, machine rows, en gammal favorit som alltid funkar oavsett hur dåligt pass man har. Jag brukar också göra denna övning på mina axelpass då jag tycker att jag får bra kontakt även där om man sänker dynan lite. Man kan med fördel hålla någon sekund i den excentriska fasen och sakta gå tillbaka för att öka kontakten ytterligare. Även drop-set är väldigt effektivt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.