UPPLÄGG FÖR ETT BRA BENPASS

Mitt absolut bästa tips att lära dig grundövningarna benböj och marklyft grundligt, när du känner dig trygg i dessa övningar får du bättre kontroll i många andra övningar som kräver bålstabilitet och form. Alla tunga övningar som kräver mest fokus och psyke är dom bästa övningarna eftersom när du jobbar med fler än en muskel så aktiverar du nervsystemet mer och därmed ökar även frisättningen av tillväxthormonerna som är viktigt för musklernas utveckling. Om du till exempel kämpar för en välformad rumpa och enbart väljer att göra övningar som till exempel Benspark i kabelmaskinen, Jump squats eller Donkey kickbacks så kommer du få sämre resultat eftersom det är koncentrations övningar. Koncentrationsövningar är en övning som aktiverar ytterst få muskler och du blir stark i DEN rörelsen men inte i helheten. Det bästa är att kombinera dessa två olika sorters övningar och inte utesluta någon, möjligheterna på att variera sin träning blir oändlig då!

IMG_1321

Jag tänker såhär: Börja först med de jobbigaste och mest psykiskt krävande övningarna för att chocka kroppen och få upp pulsen. När kontakten i muskeln och orken börjar försvinna DÅ kan du avsluta med de enklare övningarna eller sänka vikten och göra ett super set till exempel: Benböj + Hip raises eller Walking lunges + Ben curl och så vidare.

En lista på bra basövningar och en lista på bra koncentrationsövningar man kan i sitt schema kommer i nästa inlägg om träning, håll ut <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “UPPLÄGG FÖR ETT BRA BENPASS”