VAD SKA MAN ÄTA PÅ RESTAURANG?

Jaa vad ska jag säga, jag älskar matiga sallader i stora mängder. Fick en fråga vad jag äter på restaurang och oftast tar jag sallader eftersom jag är kräsen på hur dom tillagar maten. Men annars så brukar jag välja så ” ren mat ” det går, som bakad potatis istället för klyftpotatis och hellre en köttbit/kyckling istället för deras egna biffar/hamburgare. Och jag ber ALLTID om att få såsen på sidan om och extra sallad just för att jag inte bara vill äta mig mätt på varmrätten eller få maten dränkt i sås som jag kanske inte ens skulle ätit upp annars. Jag undviker ofta pasta rätter som innehåller gräddsåser m.m just för att det kan jag lika gärna äta hemma lika gott fast med nyttigare innehåll.

Det finns en restaurang i min stad där dom steker kycklingen så fett att salladen är dränkt rost-gul färg i botten och går knappt att äta. Min kille är inte kräsen men han kunde inte heller äta upp det så jag har blivit mer uppmärksam på hur de tillagar maten även om det är nyttig mat man beställer.

Nu vill inte jag att ni ska tro att man bara får beställa sallad när man går på restaurang utan detta är mitt tankesätt när jag äter ute, men jag tycker självklart att man ska unna sig en god måltid när man väl går ut och äter på restaurang oavsett om det är pizza eller oxfilé och potatisgratäng. Det tillhör inte vardagen så man kan med all rätt göra det!

Ha en fin helg!

IMG_5465

IMG_5466

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “VAD SKA MAN ÄTA PÅ RESTAURANG?”