VÅGAR DU SÅ VINNER DU – MIN FÖRSTA TID

Våga göra saker som är obekväm för då växer du som person.

Alla ha varit nybörjare, alla har haft sitt första pass och inte kunnat nånting. Jag har varit där, jag har testat mig fram och har gjort fel ibland men alla de misstagen har gjort att jag ständigt blir en erfarenhet rikare. Jag ser ofta tjejer/killar som kommenterar mina videos och skriver ” Den här ska vi pröva när ingen ser” och då tänker jag hur kan man låta helt främmande personer styra din utveckling och hindra dig från att göra saker du vill? Ingen kommer någonsin tacka dig för de gånger du lät bli.

Min första tid på gymmet var väl precis som alla andra att man testade sig fram och lärde sig. Jag hade inget mål på en speciell vikt eller att få ett förändrat utseende, mitt mål var att komma igång och lära mig allt, jag visste att resultaten skulle komma ändå eftersom kroppen inte var van detta. Jag snittade 4 pass per vecka och jag kan säga att det var inte alltid kul att gå och träna eftersom jag inte kände mig hemma i miljön bland svettiga karlar och maskiner jag aldrig rört. Det tog minst 1 månad innan jag kände mig trygg i övningarna, men även idag 1 år och 4 månader senare så lär jag mig fortfarande nya tekniker och tankesätt. Man slutar aldrig utvecklas och man blir aldrig expert därför är det viktigt att förstå att den första tiden är något alla går igenom och det är OKEJ att göra fel så länge du lär dig att göra rätt. Att undvika något du känner dig osäker på är som att sätta krokben för dig själv och din utveckling. Våga!

Jag är otroligt envis person och antingen gör jag något helhjärtat 110%  och om det inte går då tappar jag motivationen och ger upp för jag tycker att det inte är någon mening. Det har både negativa och positiva fördelar, bland annat därför det tagit sådan lång tid att komma igång med bloggen, jag fann aldrig tid att sätta mig ner och skriva och göra rutin utav det eftersom jag jobbar sent och förmiddagarna brukar vara fullbokade ändå. Men när jag väl har bestämt mig, så gör jag tid för det och ser till att det blir gjort och samma sak med träningen, jag bestämde mig för att NU ska jag ge detta en chans och inte göra några undanflykter. Idag skulle jag inte kunna tänka mig en livsstil utan att få röra på sig och laga god nyttig mat, för mig är det lika viktig rutin som att borsta tänderna. Man mår så himla bra ut av det och det bästa av allt är att varje dag krävs det mental styrka för att pusha sig själv genom smärta och svett, när man klarat det och fortsätter kämpa så kan man inte vara mer än stolt och på köpet får man en hälsosam och SNYGG kropp!

Vågar du så vinner du!

Bilderna visar 6 månaders utveckling.
IMG_5456

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “VÅGAR DU SÅ VINNER DU – MIN FÖRSTA TID”