VECKA 33 – TÄTA SAMMANDRAGNINGAR, ÄNDRAT JÄRNVÄRDE

Nu ska jag skriva detta inlägg direkt medans jag kommer ihåg det och har tid. Varje fredag går jag in i ny vecka så idag är det 48 dagar kvar tills födsel. Helt galet!

I morse var vi hos barnmorskan igen ( är det varannan vecka ) och kollade hjärtljud, mitt järnvärde, vikt m.m. och allt såg bra ut som tur var. Jag har fortsatt blött lite sen i påsk till och från men det verkar inte vara någon fara. Jag har som sagt känsliga kötlar kring livmodertappen och ett jobb/ liv som gör det svårt ibland att ta pauser vilket resulterar att de små blödningarna kommer och går.

Mitt järnvärde hade gått upp till 120 från 105 vilket är JÄTTE positivt. Under flera veckor ändrades inget men nu testade vi nya tabletter som verkligen har hjälpt. Jag har fortsatt ätit de gamla Duroferon 100 mg men lagt till SiderAL forte 30 mg som innehåller extra C-vitamin och fett ( liposomer ) som ska skona magen och förbättra upptaget. Jag har också blivit lite lite bättre på att inte äta för mycket mat i samband med när jag tar tabletterna.

Magen funkar någorlunda men känns ändå sämre än innan jag blev gravid. Vissa veckor är sämre än andra. Mycket vätska, havregryn/fibrer, och fil/yogurt med naturlig bakteriekultur tror jag har hjälpt mig mycket, men framförallt träningen också som får igång hela kroppen, matsmältningen och ämnesomsättningen.

Kroppsmässigt så har jag börjat fått samandragningar mer ofta, speciellt när jag går från sittande eller liggande läge till att gå raskt. Och han rör sig otroligt långt ner, ända ner till jumskarna och under troskanten. Ibland “ilar” det till invärtes när han kommer åt någon nerver . Har läst att det är normalt så det känns tryggt att höra 🙂

Träningen har jag tagit det lite lugnt med då vi haft många visningar på lägenheten och rest till Norge för filmning, dock tränade jag när jag jobbade där när vi filmade övningar i ett par timmar gjorde men inget “riktigt pass” så jag vet inte om jag kan räkna det som träning. Men jag vilar idag ändå eftersom dagarna varit rätt intensiva med sena flyg och långa dagar ändå. Vill inte stressa kroppen allt för mycket när samandragningarna blivit tätare 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “VECKA 33 – TÄTA SAMMANDRAGNINGAR, ÄNDRAT JÄRNVÄRDE”