VI ÄR GRAVID – HUR VI FICK REDA PÅ DET

 

 

Först och främst så vill jag bara säga TACK till alla som grattat och gett och lyckoönskningar, jag har vart lite orolig kring reaktionen och hur detta skulle påverka mina sociala medier och jobb då det är relativt utseendefixerat i viss utsträckning men det visade sig vara helt tvärtom. Våra kanaler bombades av kärlek från höger till vänster. Jag är så tacksam och glad att ni vill följa mig även på denna resa, det kommer bli en helt underbar utmaning som  kommer innehålla upp och nedgångar i olika slag.

Jag kommer fortsätta leva med samma inställning och engagemang jag alltid haft arbetsmässigt och träna på så flitigt jag kan. Min största rädsla inför detta är att den lille skulle vara sjuk eller att jag själv skulle bli isolerad/begränsad, så jag kommer utnyttja denna situation till det mest positiva och försöka få ut så mycket som möjligt för att vårt liv ska fungera optimalt. Varken jag eller Linus har speciellt vanliga arbetsförhållanden. Men oavsett så är jag jätte taggad och redo att anta mig utmaningen, Hur bra kan vi få ihop det och samtidigt behålla glöden i det vi gör?

Men nog om det. Jag fick massor av härliga frågor som jag gärna svarar på så tänkte börja med den första frågan som hela den här resan egentligen började med:

HUR FICK VI REDA PÅ DET? 

Jag använde mig av Natural Cycles som är en hormonfri preventivmetod som hjälper en att räkna ut när man ska ha ägglossning,mens och säkra perioder. Så helt säker skulle jag inte säga att den är eftersom det säkert kan diffa på någon dag emellanåt och vi visste om riskerna så jag testade mig regelbundet med graviditetstest bara för att jag i vissa fall nojjade sönder mig och inbillade att jag var gravid haha. Men så var det ett par veckor då jag kände mig konstig, svagare och tröttare än normalt och tänkte att det är säkert på grund att mensen snart skulle komma. Jag väntade och väntade och till slut kom den, men väldigt sparsamt så blev lugn men samtidigt förvirrad då det inte var som vanligt men tänkte inte mer på det. Strax därpå så började mina bröst att ömma och där misstänkte jag ganska säkert att något inte stämde så jag beställde test och gjorde testet efter gymmet. Tänkte att annars kommer jag aldrig kunna koncentrera mig på träningen om jag gör det direkt på morgonen. Efter 3 sekunder på stickan såg jag ett pluss på stickan. Jag började skaka av nervositet och chock, satte mig själv i soffan och tänkte bara ” Är det sant, hände det där precis..?” Min reaktion var blandad med rädsla, glädje och chock, men mest rädd skulle jag nog säga.

Men tänkte att oavsett beslut så kommer allt att lösa sig på ett eller annat sätt och tanken av mammarollen har aldrig vart skrämmande, nu var det mest tidpunkten som gjorde mig rädd att det kom så plötsligt och att 2018 som närmade sig med stormsteg skulle bli något helt annorlunda än vad jag hade tänkt mig. “Hur skulle det lösa sig med mina samarbetspartner, vad skulle mina läsare tycka, hur blir det med alla plåtningar, event och resor? “Så många frågor som var obesvarade men samtidigt fanns den där glädjen inom mig som jag inte vågade erkänna riktigt.

Linus visste inte om när jag gjorde testet, jag ville göra det själv då jag inte visste riktigt hur jag skulle reagera själv men vi hade frekvent kontakt den dagen över snap så jag skickade väldigt kort till han ” Det var som jag trodde.. pluss”. Han satt hos Michael & Frisörerna precis då så visste inte om jag skulle vänta och ringa honom eller säga det direkt över text. Men i mitt tillstånd tänkte jag inte speciellt mycket så jag skickade iväg det och srax efter ringer han tillbaka helt lugn och frågar om jag är säker om jag sett rätt och så vidare. Jag svarar bara “Mm ja jag är helt säker, är så nervös att jag mår illa nu” (haha, så roligt när jag tänker tillbaka på det).  Men vi la på och pratade inte så mycket om det på kvällen, vi hade liksom inte greppat situationen riktigt så vi hade inte så mycket att säga mer än blickar och kramar. Det var svårt att sätta ord på.

I efterhand så erkänner han att han egentligen var jätteglad över nyheten men ville inte visa för mycket då han inte visste hur jag skulle reagera kring hans åsikt, vilket jag också var trots att rädslan var starkare för stunden.

 

 

Hur vi bestämde oss att behålla trots våra annorlunda liv, planer och förutsättningar berättar jag senare.
(Linus kunde inte äta på 3-4 dagar och kräktes ) haha

Kram på er <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 tankar om “VI ÄR GRAVID – HUR VI FICK REDA PÅ DET”