VILA, KROPPEN ÄR SMARTARE ÄN DIG

De absolut första veckorna hade jag ett träningsschema med ca 3 vilodagar, jag hade sån träningsvärk att det gick knappt att träna. Men strax efter kroppen vant sig så började jag träna mer intensivt, jag tyckte det var svinkul att träna och vissa veckor glömde jag bort att vila. Min kropp återhämtade sig extremt fort och jag hade världens flow. Jag kunde träna 8 dagar i streck och vila 1, det funkade ett tag men sen så hände det inte speciellt mycket utan mina resultat blev mer lidande än lyckad. Jag var inte speciellt duktig på att lyssna på kroppen.

Nu i dagsläget så värderar jag kvaliteten i mina pass mer och vilar hellre en dag extra för att kunna köra järnet på gymmet dagen efter, jag tycker det är en sån härlig känsla när man får direkt kontakt i muskeln efter vilan och nästan alltid träningsvärk efteråt. Mina resultat har blivit mer synliga och jag har gått upp i vikt utan att lagt på mig så mycket fett % och det bästa är att jag kan äta mer utan att det märks på vågen. Den friheten är värd mycket!

Så till alla er som tänker att ” åh jag måste träna ben 2-3  gånger i veckan för att få resultat” nej, det behöver du inte, för om jag ska gå till mig själv så händer det nån enstaka gång i månaden att jag gör det och jag får bra resultat ändå. Vilan är viktigare än du tror, och kvalitet är bättre än kvantitet. Jag menar om du gör 30 situps 7 dagar i veckan eller om du gör ett tungt och jobbigt magpass på 45 minuter 2 gånger i veckan där du får rejäl träningsvärk efteråt, vilket tror du ger mest?

För att man inte ska vila för mycket så tänker jag vilodagar i perioder och inte som ett måndag – fredag upplägg. Jag försöker hålla ett jämnt mellanrum mellan muskelgrupperna och inte överstiga mer än ca 4-5 dagar, undantag med ben då kan det bli ca 6 dagar beroende på hur tuff min träningsvärk är.

IMG_8833

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

5 tankar om “VILA, KROPPEN ÄR SMARTARE ÄN DIG”