VITAMINER DEL 2

Tänkte fortsätta på mitt tidigare inlägg “VITAMINER” som jag inte riktigt hann skriva klart, mina dagar är för det mesta ganska tidspressade.

Men iallafall så på morgonen i samband med multivitamin så tar jag även Omega 3, dels för att jag äter lite fisk och att den har otroligt många andra bra egenskaper som hjälper kroppen på många sätt. Du får bättre hy och mindre rynkor, underlättar fettförbränningen, blodsockret hålls stabilare, smörjer leder, förhindrar inflammationer och för lite mer än ett år sedan så fick jag höra av en kund när jag jobbade på hälsokostbutiken Life att det var speciellt bra för personer som har ADHD eftersom omega 3 även har positiv verkan på koncentrationsförmågan och hjärnan i allmänhet. Väldigt intressant tycker jag!

På kvällen tar jag mineralerna Zink och Magnesium tillsammans eftersom det är positivt för testosteronet. Vi tjejer behöver inte vara rädd att testosteronet ska bli “för högt” eftersom vi har väldigt hög östrogenhalt naturligt och det krävs olagliga tillskott innan man ska få skäggväxt och mörk röst. Det är snarare så att i den mån man kan borde undvika livsmedel som innehåller östrogen och fyto-östrogener, speciellt om man använder preventivmedel.

IMG_8355[1]

Förutom testosteronets skull så vet jag av erfarenhet vet att magnesium är bra för sömnen, nervsystemet, speciellt om man får ryckningar eller stickningar i musklerna/kroppen och att öka upptaget av magnesium och zink kan man dricka lite mjölk till eller äta något kalcium/ proteinrikt till exempel kvarg innan läggdags

För ett tag sedan hade jag brist på zink, det syntes tydligt på huden och förkylningarna var längre. Så nu när jag känner att jag börjar bli förkyld så är jag extra noga att ta zink eftersom det är som ett “virusskydd” på cellnivå och har man tur så slipper man bli sjuk.

Jag brukar beställa härifrån 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “VITAMINER DEL 2”