fredag, juni 2, 2023
HomeTips & TricksRolig FaktaDetta bör du tänka på när du väljer bilverkstad?

Detta bör du tänka på när du väljer bilverkstad?

Detta bör du tänka på när du väljer bilverkstad?

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete med Mechanum. Mechanum är en auktoriserad bilverkstad som är till för både företag och privatpersoner. De har fyra anläggningar i Göteborg och en i Malmö. De är auktoriserade för BMW, Ford, Mercedes-Benz, Skoda, Volvo, Volkswagen, Saab, Opel och Audi service.

Att lämna in bilen känns alltid jobbigt… Det känns alltid som det blir svindyrt och det värsta är ju att om man som mig är en lekman när det kommer till bilar så sitter man på en sådan enorm informations nackdel. Jag vet ju inget om bilar. Om verkstaden tycker att jag behöver byta ut varenda del i motorn kan jag ju inte göra något annat än att nicka och säga; Ja, om det måste göras så. Av just den här anledningen har jag här sammanställt några grundtips på vad du bör tänka på när du tar bilen på service.

Kolla upp vad tidigare kunder ha sagt

Så här i de digitala tiderna är ratings allting och det är ingen skillnad när det kommer till bilverkstäder. Kolla vad tidigare kunder säger online, har du någon vän som använt bilverkstaden tidigare. Detta är de första du bör göra i din research på rätt verkstad.

Se till att du behåller din garanti

Det är oerhört viktigt att du använder en verkstad som är auktoriserad för att din bilgaranti ska fortsätta gälla. Ska du göra service på BMW, Ford, Mercedes-Benz, Skoda, Volvo, Volkswagen, Saab, Opel och Audi så kan du känna dig trygg hos Mechanum.

Jämför priser

Se till att jämföra priser för samma arbete på olika verkstäder. På detta sätt kan du ta reda på om du blir lurad.

Få en muntlig genomgång av arbetet

Se till att verkstaden faktiskt berättar vad de gjort på din bil, det är svårare att ljuga någon rätt upp i ansiktet än på papper.

Spara dokumentation

Detta är viktigt om det blir något krångel längre fram. Lägg det till exempel i handskfacket, där har man ju så papper ändå.

Stämpel i serviceboken

Se till att du får detta efter service. Om detta sker digitalt ska du be om en utskrift.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular