fredag, juni 2, 2023
HomeInredningDetta ska du tänka på när du köper belysning till badrummet

Detta ska du tänka på när du köper belysning till badrummet

I samarbete med elbutiken.se

Detta ska du tänka på när du köper belysning till badrummet

Ska du skaffa belysning till badrummet? I den artikeln har vi sammanställt allting du måste tänka på för att både få till myskänslan men samtidigt kunna använda badrummet praktiskt. Badrummet är faktiskt ett av de få rum där belysningen är otroligt viktig. Med rätt badrumsbelysning kan du skapa en stämning och atmosfär.

Belysning vid spegeln

Det är extra viktigt att ha välupplysta områden vid spegeln för att kunna lysa upp ansiktet ordentligt så det går att sminka sig och raka sig i ordentligt ljus utan att bli bländad. Några lösningar för belysning vid spegeln är att antingen placera lampor ovanför spegeln eller i ögonhöjd på vardera sida av spegeln.

Belysning i taket

Vi kan ju börja med att säga att en grundregel är att installera en dimmer. Detta är viktigt för att kunna ha en mysig stund men samtidigt kunna städa.

Väggbelysning i badrummet

Att belysa från flera håll är en grundregel när det kommer till att välja lampor, badrummet är inget undantag. Installera gärna dimmer och oftast är det bäst med en vit skärm.

Vanliga misstag

Ett vanligt misstag när det kommer till badrummets belysning är att placera en hängande lampa i taket. Det kan fungera i ett riktigt stort badrum men i de mindre badrummen så upplevs det som att den visuella takhöjden minskar vilket man absolut inte vill uppleva i ett redan litet badrum.

För att lösa problemet kan du istället välja att ha vanlig takbelysning eller till exempel spotlights placerade på olika ställen i taket.

Stort kontra litet badrum

Spotlights fungerar oavsett hur stort badrummet är. Ju större badrummet är desto fler övriga lampor behöver du. Du ska alltid ha en spegel lampa, annars kommer du få stora problem med att till exempel raka dig.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular