torsdag, juni 1, 2023
HomeTips & TricksDiabetesmannen berättar: "Kände mig oerhört liten"

Diabetesmannen berättar: ”Kände mig oerhört liten”

Diabetesmannen Joakim Mattsson är en av Inspoguides bloggare. Under flera års tid har han drivit en av Sveriges största bloggar med inriktning på sin diabetes. På sin blogg berättar han nu om en situation som han var med om för några veckor sedan där han fick blodsockerfall på tåget från Uppsala till Stockholm. 

”Det är inte ovanligt att man får blodsockerfall runt eftermiddagen och kvällen när en har legat högt. Vi säger att det har sjunkit till 15 och jag sedan tar 2-3 enheter till och sedan springer till tåget, som jag denna gång. Då händer det grejer. Insulinet börjat verka och risken för blodsockerfall är ganska stor. Orutinerat av mig, trots 17 år med sjukdomen.”, skriver Joakim på bloggen.

Joakim berättar att han mådde riktigt dåligt och att han kände sig ledsen över att konduktören på tåget inte förstod allvaret i situationen.

”Jag kräver inte att alla människor är pålästa om diabetes, det hade bara varit konstigt. Jag sitter inte heller och googlar på sjukdomar som jag inte har någon relation till. Däremot hade han, som medmänniska, kunnat lyssna på mig och kommit tillbaka för att se om jag mådde bättre.”

Joakim tycker ofta att han får väldigt bra hjälp av människor när han får blodsockerfall, när situationen uppstår så känner han sig mycket tryggare om någon stannar kvar en stund tills blodsockret är stabilt igen.

Läs hela Joakims inlägg på bloggen – Där kan också läsa mer om diabetes och få mer information om hur du på bästa sätt kan hjälpa till i en liknande situation.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular