• Nya diabetes t-shirts och tröjor

  Gooooooood morning, kompisar! Det börjar äntligen att hända lite saker på den kreativa fronten. Inom en snar framtid kommer jag, tillsammans med en tjej ( också diabetiker ) som heter Malin att lansera kläder ( framförallt t-shirts och tröjor ) i ren diabetes-anda samt med en gnutta fashion. Estetiskt, rått, sexigt och konstnärligt. Vi håller just nu på att finslipa på motiven och tro mig, detta kommer att bli så bra och jag är verkligen spänd, förväntansfull ( och nervös ) över vad ni kommer att tycka. Malin är GRYM, just saying!

  Håller er uppdaterade. Ha en fin fredag!

  Det här året har varit full av SHIT, så jag är äntligen glad över att vara glad igen. Nu ökar vi1

 • Så gör du succé på jobbminglet

  Du har ungefär 5-6 sekunder på dig att göra ett första intryck. En person som ser glad ut, ler och sprider energi är något som blir ihågkommet. Så upp med mungiporna. Underskatta inte heller vad ditt yttre kan göra för intrycket. Håll dig ren, fräsch och lämpligt klädd för sammanhanget så hjälper du nya bekantskaper att bilda sig en positiv uppfattning om dig innan du ens öppnat munnen.

  Här kommer några enkla tips:

  ‘Läs av rummet’

  Väl framme bör du stanna upp och ta dig tid att läsa av festen. Iaktta med försiktighet så du inte framstår som en konstig stalker. Ser du personer du känner? Finns det samtal som ser intressanta ut? För att komma in naturligt i en konversation mellan en grupp personer kan du läsa av kroppsspråket.

  Pinsam tystnad

  Blir det plötsligt pinsam tystnad? Prova så att ställa en fråga – helst av öppen karaktär, där svaret alltså inte kan bli ett ja eller nej.

  ‘Rätt mindset’

  Se inte en blivande kund i alla du träffar. Ingen vill bli såld till. Hitta istället gemensamma kopplingar, intressen och bekanta, se möjligheter och börja lära känna varandra, och ta det därifrån. Att nätverka är ingen quick-fix.

  Sex, religion, politik

  Personlig ska man gärna vara, det är bra att man får en känsla för vem du är, men generellt är detta ämnen som är bra att undvika med en person du aldrig träffat innan. Den typen av ämnen hör hemma i en rökig bar och inte på jobbminglet.

  ‘Ha roligt’

  Ha rolgit och släpp prestigen och var inte för snabb att döma. Du vet aldrig vem du springer på…

  Fler framgångsrika tips kommer framöver.

 • 5 saker du inte ska säga till en typ 1-diabetiker

  1. Du får inte diabetes typ 1 för att du har ätit för mycket socker

  Det finns ingenting som jag hade kunnat göra eller förhindra, det händer bara att man får diabetes typ 1, och ingen vet fortfarande varför. Mitt egna immunförsvar angriper och förstör de insulniproducerande cellerna, längre än så har vi inte kommit.

  2. “En allvarlig sjukdom“.

  En av mina största frustrationer är att människor tenderar att inte se diabetes som en “allvarlig” sjukdom och kommer att gå så långt att säga att det är självförvållat på grund av vissa livsstilsval. Ta mig som ett exempel: Jag var ett friskt och aktivt 12-årigt barn när jag fick diagnosen typ 1-diabetes, utan att någon i släkten hade det, så när jag ser bilder av godis och snabbmat i linje med berättelser om diabetes i media, det gör mig rasande. “Människor behöver verkligen utbildas och få mer fakta kring diabetes för att inse hur allvarliga sjukdomen kan vara.

  3. “Det finns ingen “mild” form av diabetes typ 1“.

  Typ 1-diabetes är när kroppen inte producerar något insulin, och så är det för alla typ 1-diabetiker. Sen är det självklart så att alla upplever sjukdomen olika, för att man lever olika liv. Oftast går det i perioder. I bland känner man knappt av sin sjukdom och i bland tar den över ens liv. Det är jättesvårt att hitta en balans.

  Diabetes är smärtsamt trots att det är ett tillstånd som människor inte kan “se”. Diabetes är både fysiskt och psykologiskt utmanande eftersom du måste hålla dig till en strikt injektionsplan och blodsockertest. Det är jobbigt att kombinera livet med diabetes. Om inte annat: Så är det en stor utmaning.

  4. “En osynlig sjukdom”.

  Bara för att diabetes inte alltid har yttre symtom betyder det inte att det inte är ett allvarligt tillstånd. Jag försöker ofta förklara för människor att diabetes är en kattunge när du tar hand om den, men ett lejon när något går fel.

  5. “Ät dig frisk”

  Lchf hit och lchf dit. Man blir ju en aning trött och irriterad när människor anser sig ligga före både forskare och läkare. Vissa menar på att det går att bli av med sin typ 1 diabetes om du bara “äter rätt” och det kan jag säga, att det går inte. Konstigt vore väl om bukspottkörteln PLÖTSLIGT började producera insulin igen bara för att man har tagit bort kolhydraterna. Nu står jag INTE bakom Lchf men att dra ner lite på kolhydraterna och lära sig mer om kost är så klart en fördel när du lever med diabetes. Det gör dig inte frisk men förbättrar dina värden.

 • Kärlek

  Kärlek är ett ord som kan uppfattas på olika sätt. Kärlek är en djup känsla. Kärleken är i sig stabil, den slocknar sällan särskilt lätt. Kärleken är något att bygga livet på. Problemet är många tror att det är förälskelsen och passionen som är kärleken.

  Jag började tänka på det här med kärlek, det är något som kan ändra ditt liv till det bättre, men samtidigt leda dig till ett mörkt rum innan du ens anar det. Kärlek är något de flesta söker i sitt liv. Men är de verkligen kärleken i sig eller är man kär i kärleken? Det har nästan blivit en norm att man måste ha något i sitt liv för att leva lyckligt. Men vad hände med att först hitta sig själv och vara nöjd med det? Uppfatta mig inte fel, att ha någon vid sin sida och dela på vad livet har att erbjuda kan vara bland det bästa som finns. Men det ska inte definiera din lycka. Vad jag har lärt mig under senare tid är att ingen har rätt till din lycka, förutom du. En partner ska tillföra lycka i ditt liv, men samtidigt ska du vara bossen över det. Och ÄGA den! Det krävs mod när man inleder ett nytt förhållande, du lägger en stor del av dig och din tillit i någon annans händer. Det är som ett spel, ibland går det rätt men ibland kan man ha läst korten fel. Och det händer. Ibland blir förhållandet inte som man har tänkt och då är det inte värt att vara kvar och vara olycklig. Det är inte lätt att släppa någon, men samtidigt väger din lycka mer. Man vill hitta någon som vill lösa problemen och kämpa vid motgångar i ett förhållande istället för att borsta bort dem. Man måste hitta varandra halvvägs och kompromissa, en person kan inte ta allt ansvar i ett förhållande. För i mina ögon är detta inte kärlek längre. Kärlek är när man ser varandras brister men ändå säger att det är okej för ingen är perfekt.

  Du ska inte ge upp kärleken, men det ska inte vara det som värderar dig. Man bör inte tvinga den, för det är faktorn som gör kärleken så speciell. Plötsligt händer det och det tar dig med storm när du minst förväntar dig det. Men glöm aldrig kärlekens vikt. Älska dig själv för allt det goda du ser och acceptera dina brister och det faktum att du är ofullkomlig. Resten kommer att vara bra!

 • Thank you, Mom.

  Mom. Im sorry for all the bullshit I give you. Sorry for being annoying, rude, or mean to you. Im sorry for that I don’t say thank you enough. But thank you for everything. Thank for you putting up with me, thank you for being there for me trough everything. Thank you for always loving me and thank for never leaving my side. I love you Mom. You´re the best!

  Take care of your mom, and the rest of family. • One of the saddest things

  I think one of the saddest things is when two people really get know each other: Their secrets, their fears, their favorite things, what they love, what they hate, literally everything, and then they go back to being strangers. It’s  like you have walk past them and pretend like you never knew them, never even talked to them before, when really, you know everything about them.

 • Our love

  Texts I never published’

  I miss you. But more than that, I miss myself. I miss who I was around you. I miss those laughs we had together. I miss everything. The good and the bad. I miss those conversations that we had. More than everything, I miss my smile. That smile that only exist around you, even at times i really didn’t want to smile. I miss seeing you. Just seeing you would make my day, even if it was just on a video chat. I miss your morning videos from the car when you drink coffee and smile in to the camera, that made me happy. I miss hearing your voice. Those late night phone conversations, and falling asleep on the phone. I miss that. So badly. I miss having my best friend, someone i could tell my deepest secrets to, someone i could trust with anything, and i know you would never judge me and you would accept me for me. I miss telling you things I couldn’t tell other people. I miss making fun of each other. Losing you is losing my best friend. Is losing the person that truly made me happy. I’ve lost many people in my life and many people have walked in and out my life but honestly you’re one of the only people I’ve really wanted to stick around. You changed my perspective on love.

  I love you. And believe me, I will always do that, even if i don’t want to.

 • Vänner & Espresso martini

  Det här är en fin person, på riktigt. Genuin, snäll, bryr sig om andra samt visar uppskattning och förmedlar vad faktiskt vänskap är och innebär. Jag är tacksam, tacksam över att ha en sådan person i mitt liv, att kunna luta sig tillbaka och faktiskt ha någon som bryr sig om en och tycker om mig för den jag är.

  Man kan omöjligt tycka om alla här i världen, men att ge alla en ärlig chans har alltid varit mitt livsmotto och så länge man är GENUIN, oavsett om jag tycker om personen eller inte, så har hen vunnit min respekt. Jag älskar personer som vågar vara sig själva till 110%. Alla är vi olika men förtjänar respekt för den människa vi är, oavsett smal, tjock, städare, advokat, diabetiker. Ja, ni förstår vad jag menar?

  Desto mer “skit” jag har hört om en person, desto mer intresserad blir jag. “Varför har den här personen ett bra/dåligt rykte”?Varför är hen framgångsrik”? “Varför säger hen si och så”? Ja, det uppstår många frågor kring en sådan person, och jag vill veta allt om hen oavsett om jag gillar personen eller inte.

  //Diabetesmannen.

 • Tack, vänner.

  Jag måste verkligen tacka för all fin respons som jag fick efter mitt inlägg: Ett känslomässigt litet helvete”. Det går verkligen rakt in i hjärtat, ska ni veta. En blogg utan personlighet och djup är i mina ögon ganska ointressant och därför har jag valt att blotta mig själv när det kommer till kärlek, psykisk ohälsa och diabetes.. Att enbart visa upp dyra resor, snygga kläder och god mat är inget som gör mig upphetsad, för det är bara yta.. En del tycker att jag kan vara lite väl negativ i bland och då får de gärna tycka det, för jag bryr mig inte – längre. Förut kunde jag bli väldigt provocerad av minsta lilla negativa kommentar och jag antar att det hade med åldern att göra. Jag var trots allt 19 år när jag startade den här bloggen och vid den tidpunkten var jag en extremt osäker person som sökte bekräftelse och för att vara helt ärlig och självkritisk: Jag var en usel bloggare då! Nu ska det mycket till om någon ska lyckas “jävlas” med min självkänsla. Däremot blir jag oerhört glad över alla kommentarer, DM:S och mail, så stort tack för det. Ni är fina!

  Våga vara er själva oavsett vad andra tycker. Om du inte tror på dig själv kommer ingen annan heller att göra det. Stå på er och ta ingen skit!

  Bästa hälsningar, Diabetesmannen.