För snygg sjuksköterska?

God morgon!

I går var jag förbi sjukhuset för att välja en ny sjuksköterska, min förra och helt fantastiska sjuksköterska gick nämligen i pension i mars. Jag har genom åren blivit ganska dåligt och orättvist behandlad av just sjukvården. En del sköterskor och läkare har varit väldigt oproffsiga gentemot mig. Hur då, undrar ni? Det är verkligen okej att sjuksköterskor och läkare läser min blogg, för det frågade faktiskt min förra sjuksköterska, om det var okej för mig att hon läste min blogg? Jag svarade ’självklart, så länge du inte blandar in min blogg i vår relation som sjuksköterska och patient’. Och det gjorde hon aldrig!

För mig är personkemi A & O. Jag vill liksom känna att mina sjukhusbesök ger någonting, att jag mår bättre när jag kliver ut därifrån och att jag får den hjälp som just JAG vill ha. Och oftast handlar det bara om att jag vill ha någon som förstår mig och som lyssnar på vad jag har att säga. Mer än så kräver jag faktiskt inte.

Nu vet jag inte exakt hur många diabetessjuksköterskor som jobbar på avdelningen här i Uppsala, men gissningsvis mellan 6-7 stycken. Och jag har faktiskt pratat med dem flesta just för att försöka få någon form av känsla över hur personen i fråga är, för alla människor, oavsett samma yrke, är ju olika och det är ju så livet är och ska vara, annars vore det ju ganska tråkigt. Men, till sak. Nu har jag alltså valt en ny, ung, charmig, snygg samt pigg och glad sjuksköterska. Hon är nästan lite för snygg för att jag, under våra möten, ska kunna koncentrera mig på rätt saker. Men som jag tidigare skrev så är det givetvis inte bara läkare och sjuksköterskor som ska vara proffesionella, utan även jag ska ju så klart visa respekt och professionalitet vilket inte kommer bli några problem, så klart.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.