Pennor VS engångssprutor

Fredag, kompisar – skönt, ju? Jag har precis varit på apoteket och hämtat ut en ny penna. Som ni vet har ju jag använt mig av engångssprutor i sisådär 10 år, och ni undrar säkerligen varför? Jag är inte så där jätteförtjust i 10 sekunders-regeln som man mer eller mindre måste använda sig av vid användning av pennor. Med engångssprutorna är det bara att hugga in och sedan dra ut, typ. Jag gillar när det går snabbt! Men nu har jag faktiskt blivit övertalad av BD Micro Fine-teamet att börja använda pennor och deras 4 mm nålar, för det visste ni väl, att man EJ bör använda längre nålar än så? Det spelar ingen som helst roll hur smal eller tjock du är. 4 mm alternativt 5 är det som bör användas. Längre nålar än så är INTE nödvändigt.

Googla Anders Frid så förstår ni!

 

 

——————————————–

It’s finally Friday friends – so nice right (or thank god it’s Friday)? I was just at the pharmacy and picked up a new pen. As you know, I’ve used single-use syringes for 10 years, and you’re probably wondering why? I’m not a big fan of the 10 second rule that must more or less be applied when using pens. With disposable syringes, it’s basically just sticking in the needle and then pulling out just as fast. I prefer when things go quickly! But now I’ve actually been persuaded by the BD Micro Fine-team to start using pens and their 4 mm needles because I’m sure you know that you should NOT use longer needles than that? It does not depend on your weight, 4 mm or alternatively 5 is what should be used. Any longer needles than that is NOT necessary.

Googla Anders Frid you’ll understand!

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.