Att hata sin sjukdom – mänskligt

Fuck diabetes betyder precis lika som fuck cancer. I alla fall för mig. ’I will beat you’!

Jag vet att en del har svårt med uttrycket och verkar tro att det innebär, att jag struntar i min sjukdom. Att jag är en trotsig 5-åring som vägrar ta sin sjukdom på allvar, och så är inte fallet. Däremot kommer jag aldrig respektera att jag har fått den här sjukdomen. Jag ( och ingen annan ) är värd detta, precis som människor som drabbas av cancer eller andra sjukdomar. Det är hemskt och så orättvist och just därför använder jag mig av uttrycket fuck diabetes. Det passar mig väldigt bra som person också, det klingar med min personlighet.

Reportage med mig i tidningen diabetes, 2011

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.