Fördomar i samband med LCHF och diabetes

God eftermiddag!

Finns det något mer som är irriterande än när någon som inte har diabetes är helt övertygad om att du kan bli botad från typ 1 med rätt kost. När några med diabetes säger att man inte kan bli botad från typ 1 diabetes och får till svar: Att jodå, man väljer vad man vill tro på och ta till sig.

Vad lider ni av?, tänker jag spontant. Tror ni att min bukspottkörtel helt plötsligt börjar att producera insulin igen? Tack vare bra kost? Jag chansar ( läs: konstaterar ) att ni är hjärntvättade när det kommer till skitmetoden ‘LCHF’? Ja, jag tänkte väl det.

P.S Jag är en stark motståndare av LCHF. Visst, att dra ner på kolhydraterna är klokt om du är diabetiker, men till en viss mån. Hjärnan ( min ) fungerar inte utan kolhydrater. Jag testade att äta LCHF för fem, sex år sedan och har riktigt usla erfarenheter av metoden. Jag mådde skit och jag hade känningar flera gånger om dagen, trots att jag sänkte mina insulindoser avsevärt. Jag tappade kontrollen över min sjukdom. Nej ni, aldrig igen!

Köp din diabeteströja HÄR – för att bidra till en mer #öppendiabetes

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.