‘Hittade min gravida sambo död i badkaret – drunknade på grund av insulinkoma’

Det är tyvärr inte helt ovanligt att icke-diabetiker raljerar ( läs: kastar skit på oss diabetiker ), om att vi överdriver och gnäller över vår sjukdom. Typ som att vi vore en sinnessjuk och kränkt sekt. Och så är det ju så klart inte. Däremot jobbar jag ( och många andra diabetiker ) mot alla dessa fördomar kring typ 1 diabetes, som tyvärr fladdrar runt. T.ex. att vi har fått diabetes på grund av att vi ätit för mycket godis. Den typen av fördomar, ursäkta språket, är så jävla inkompetenta och förstör för oss diabetiker.

Bara för att din gammelmormor eller dylikt hade typ 2 diabetes och var tvungen att skära ner lite på bakverken så innebär det INTE att du vet vad diabetes är, för det är så långt i från ett liv med typ 1 diabetes från ung ålder. Det är verkligen synd att diabetes typ 1- och 2 ofta blandas ihop. Det är detta som gör att en del inte tar oss diabetiker på allvar. Ja, att vi överdriver och är allmänt lättkränkta!

Skulle du gå fram till en man eller kvinna med cancer och säga samma sak? Nej, tänkte väl det. Givetvis jämför jag inte cancer med diabetes, jag tycker bara att man inte bör raljera kring sjukdomar man inte har insikt i.

Starkt inlägg, som förhoppningvis kanske täpper till käften på er.

Det handlar inte om att jag ( eller någon annan ) tycker synd om sig själv – knappast. Jag vill bara leva ett så bra och välmående liv med diabetes som möjligt, utan några onödiga hinder.

Köp din diabeteströja eller t-shirt – för en mer #öppendiabetes

Klicka här!

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *