Charkuterier

Sockerfria godsaker har väl riktigt aldrig varit min grej, och kommer heller aldrig att bli. Chips, pizza, semlor, havrebollar, glass är ju så fantastiskt gott. Vanlig läsk väljer jag dock bort. Tycker ZERO är godare, så där har man ju tur.

Inser även att detta är lite av ett i-landsproblem, men jag vet att väldigt många barn och ungdomar känner sig utanför om de t.ex. tvingas välja bort tårta på kalaset, eller dylikt. Jag menar, klart att en diabetiker även ska få unna sig i bland. Insulin finns ju så det är “bara” att injicera och hoppas på det bästa. Ja, för så är det verkligen när man väljer att smaska i sig godsaker – det är lite av ett lotteri.

På senare dagar har jag dock bytt ut chips, pizza, havrebollar och glass mot charkuterier, som den gubben jag är. Och visst fan är det snällare mot blodsockret? Jajamän! Så barn och ungdomar – bli gubbe i förväg, hehe.

Ha en fantastiskt helg!

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *