Döm inte boken efter omslaget

Det är lätt att döma folk efter hur de ser ut. Alla gör det, medvetet eller omedvetet. Vi tittar på kläder, gångstil, utseende. Det är så lätt för vissa att tycka och tänka om andra människor, att döma utan att veta. Att bestämma sig för att den personen är si eller så, utan att ta reda på hur det verkligen är. Trångsynt och naivt? Japp, mycket!

Ingen vet hur den andre har det, vad den går och bär på, vilka erfarenheter den gjort i livet. Som faktiskt gjort personen till att bli den, den är idag. Som gör att personen agerar eller säger som den gör.

Detta kombinerat med skitsnack är nog det värsta jag vet. Osäkerhet och avundsjuka är oftast vad det handlar om, tyvärr. Jag har fått höra så ofantligt mycket skit om både mig själv och vänner, som tyvärr har drabbat mig hårt ibland. Vissa saker går liksom inte bara att skaka av sig. Får man skylla sig själv om man är en färgstark karaktär som syns och hörs mycket? Nej, det tycker jag inte. Alla gör vi fel någon gång i livet, and so what? Det gör dig inte till en dålig människa så länge du lär av dina misstag. Nej ni, det här är inget annat än fördomar och förutfattade meningar. Något som jag trodde stannade i högstadiet men som visat sig fortsätta upp i åldrarna. Många gånger är vuxna mycket värre än barn och ungdomar, och det skrämmer mig.

Sprid kärlek!

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *