Så gör du succé på jobbminglet

Du har ungefär 5-6 sekunder på dig att göra ett första intryck. En person som ser glad ut, ler och sprider energi är något som blir ihågkommet. Så upp med mungiporna. Underskatta inte heller vad ditt yttre kan göra för intrycket. Håll dig ren, fräsch och lämpligt klädd för sammanhanget så hjälper du nya bekantskaper att bilda sig en positiv uppfattning om dig innan du ens öppnat munnen.

Här kommer några enkla tips:

’Läs av rummet’

Väl framme bör du stanna upp och ta dig tid att läsa av festen. Iaktta med försiktighet så du inte framstår som en konstig stalker. Ser du personer du känner? Finns det samtal som ser intressanta ut? För att komma in naturligt i en konversation mellan en grupp personer kan du läsa av kroppsspråket.

Pinsam tystnad

Blir det plötsligt pinsam tystnad? Prova så att ställa en fråga – helst av öppen karaktär, där svaret alltså inte kan bli ett ja eller nej.

’Rätt mindset’

Se inte en blivande kund i alla du träffar. Ingen vill bli såld till. Hitta istället gemensamma kopplingar, intressen och bekanta, se möjligheter och börja lära känna varandra, och ta det därifrån. Att nätverka är ingen quick-fix.

Sex, religion, politik

Personlig ska man gärna vara, det är bra att man får en känsla för vem du är, men generellt är detta ämnen som är bra att undvika med en person du aldrig träffat innan. Den typen av ämnen hör hemma i en rökig bar och inte på jobbminglet.

’Ha roligt’

Ha rolgit och släpp prestigen och var inte för snabb att döma. Du vet aldrig vem du springer på…

Fler framgångsrika tips kommer framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *