”Man ska väl inte dricka alkohol när man har diabetes’?

”Man ska väl inte dricka alkohol när man har diabetes’? Det är en fråga som jag ofta får när jag är ute och ”proffsminglar”. Ingen ska väl egentligen dricka brukar jag svara, med en lite halvirriterande ton, för jodå, man blir lite småirriterad när folk ( oftast tjejer i 20-års åldern som jobbar inom vården) mer eller mindre dumförklarar mig och kommer med pekpinnar när det i själva verket är dem som luktar a-lagare i munnen och inte jag. Tro det eller ej, men jag är en otroligt ansvarsfull människa när det kommer till drickandet, både vad gäller intaget av alkohol och hur jag beter mig ute bland folk. Av egen erfarenhet så är det 50 +:arna som inte har en bra relation till alkohol och inte 25+: arna. Under mina 11 år i vimlet( shit, börjar bli gammal ) så har jag sett det mesta. Och det är ytterst sällan som jag ser folk i min egen ålder som beter sig illa. Nu genaliserar du väl, tänker en del? Det är möjligt, men det är min bestämda uppfattning och jag har ett journalistiskt öga, tyvärr. I bland önskade jag att jag var totalt omedveten om vissa saker. Jag ser saker som andra kanske inte ens lägger märke till. Medvetet eller omedvetet.

Nå väl, försök inte leka kunnig inom diabetes när du ej har en aning om vad du snackar om. Främst inte när du pratar med en diabetiker som har en avsevärd kunskap inom ämnet i fråga. Ställ i stället frågor. Och lär dig något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *