’Ingen ska behöva vänta till sin begravning för att bli hyllad’

Jag tycker om att ge människor kärlek, uppskattning, beröm. You name it. I Sverige tycker jag att vi är dåliga på just det – att säga vad vi tycker och känner om personer i vår närhet. Familj, vänner och bekanta. Jag tycker inte att man ska behövs vänta till sin egen begravning för att bli hyllad för den man var. Vad har man för glädje av det då?

Jag har, i alla fall under de senaste åren, varit noga med just det. Både medvetet och omedvetet, för självklart ska det ju komma naturligt och inte vara framtvingat. Och det ska gudarna veta, att jag är svårtflörtad när det kommer till både tjejer, nyblivande vänner och nära bekanta. Men när någon väl fångar mitt intresse så faller jag pladask. Vilket kanske händer en gång varannat år. Oavstett om det är någon tjej eller ny vän. Ni som har följt min blogg har säkert sett att jag brukar lyfta andra människor? Jag vet hur jäkla glad jag skulle bli om någon skrev eller ringde upp mig och sa någonting fint. Jag kanske kan framstå som lite kaxig och hård? Så mycket kan jag säga, att det är jag inte. Jag är en känslomänniska som, utan att överdriva, får fuktiga ögon flera gånger i veckan av olika saker. Jag har en nära kontant till mina känslor. Tyvärr närmre till de negativa så som nedstämdhet, ångest, depression. Men jag jobbar på det, att fånga det positiva bättre. Jag vill att oavsett, hur dåligt jag mår, så ska det positiva alltid vinna över det negativa.

Vi kan hela tiden bli bättre medmänniskor. Det krävs inte mycket, utan kan räcka med att säga hej till någon vid busshållsplatsen eller dylikt. Jag lovar, att det bidrar med positiv energi. Jag mår i alla fall bra av att vara artig och vänlig mot andra människor.

Ring upp din mamma eller pappa eller syster eller bror eller kompis – och säg något. Det behöver inte vara något fjäskigt eller framtvingat för sakens skull, utan tala från hjärtat. Vad betyder personen i fråga för dig? Berätta för dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *