DÄRFÖR har män svårt med självständiga kvinnor

Det är ingen nyhet att många män har svårt att hantera starka och självständiga kvinnor med ambitioner och en egen vilja. En stark kvinna väljer att vara tillsammans med en man för att hon trivs med det, inte för att hon behöver honom för att hitta sig själv eller komma framåt i livet.

För inte mer än ett halvår sedan satt jag och drack öl med en bekant som är i 75 års åldern.Vi pratade om allt och ingenting och allt som oftast inspireras jag av hans historier till dess att han började prata om kvinnor.

Han började häva ur sig saker som: “nuförtiden har tjejer egen lägenhet&“på min tid skulle tjejerna vara glada om de ens fick någon kille”.

Jag blev konfunderad. Främst av den anlendingen att jag ofta inspireras av den här personen. Vi tycker oftast lika om saker och ting, så tyvärr kräktes jag lite i munnen över att han hävde ur sig dessa efterblivna och direkt dumma meningar, för i grunden handlar det om kvinnosynen även om jag ogärna vill tro att han har en taskig kvinnosyn. Svårt, det där – då jag vet att han och hans avlidne fru hade ett fantastiskt och kärleksfullt äktenskap.

Många män har, helt uppenbart, kvar gamla värderingar. Kvinnor som gör karriär upplevs som lite “farliga”. Inte alla män klarar t.ex. av att kvinnan tjänar mer och har ett bättre jobb. Blir kvinnan för stark så blir hon ett hot i förhållandet.

Det här är givetvis trams, om ni frågar mig. Jag är så innerligt glad över att inte ha den här typen av idiotiska åsikter. Det är snarare tvärtom, jag attraheras när en tjej/kvinna är självständig och vill något med sitt liv – när det finns ett djup och stark personlighet. I ett förhållande är man ett team som hjälper och stöttar varandra. Samt unnar varandra framgång. Jag skulle aldrig stå i vägen för hennes drömmar och mål. Det som gör henne glad, gör mig glad. Svårare än så borde det fan inte vara.

Något som kanske är ännu värre, är när killen i fråga står och väntar på sin flickvän utanför krogen, för att han är så fruktansvärt svartsjuk och har ett sjukligt kontrollbehov. Det är varken gulligt eller sunt att vara svartsjuk. Jag förstår inte riktigt vad folk menar när de påstår “att det är bra att vara lite svartsjuk” eftersom det i slutändan bara bidrar till problem.

Efter elva år ute i vimlet och sju år som vimmel och-eventfotograf har man ju tyvärr sett en del, för det är ju oftast ute på krogen, när folk är dyngfulla som monstret i dom kommer ut från grottan.

Stanna kvar i grottan och bearbeta dina problem. Släpp genus!

En kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *