”När det är som allra jävligast”

Hur det känns när min diabetes är som jobbigast och mest krävande? Tänk dig att leva ett liv där du har en enormt tung ryggsäck på ryggen. Det är som att du aldrig får leva. Du är i ett tillstånd av rädsla eftersom du aldrig vet vad som kan hända. Du vet inte om ditt blodsocker kommer att klara hela natten. Du vet inte om du vaknar. Du känner dig som en börda för dina nära och kära eftersom de måste se efter dig. Du känner att människor bedömer dig. Du går igenom galna humörsvängningar på grund av ditt blodsocker. Det är en enorm emotionell berg-och dalbana. Dess liv där du är beroende av insulin för att överleva. Det är en återhållsamhet. Du känner att ingen förstår dig. Det är ett stort ansvar, du måste växa upp snabbare och lära dig att ta hand om dig själv. Människor inser inte alltid att det är en sjukdom som i värsta fall kan döda dig. Men förhoppningsvis är det inte en livslång kamp. Jag hoppas att de hittar ett botemedel. Och förhoppningsvis behöver vi inte en dag förklara hur svårt livet med diabetes är, utan hur livet utan typ 1-diabetes är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.