Jämför dig aldrig med andra

Det finns helt klart nackdelar med alla diabetesgrupper, som t.ex. finns på Facebook. Jag vet att en del har lätt för att jämföra sig med andra. Och att man på grund av det känner sig dålig. Kanske har man inte lika bra och jämna värden som andra diabetiker har. Alla är vi unika i vår diabetes och bör därför inte jämföra oss med andra. Utan i stället tävla mot oss själva, att hela tiden vilja förbättra sitt liv med diabetes. I klarspråk: Sträva efter bättre och jämnare värden. Varje dag. Det är något jag försöker att göra, även om det titt som tätt går, ursäkta språket, åt helvete.

Personligen tycker jag att de flesta diabetesgrupper är jättebra. Att inte behöva sig ensam och kunna lätta på sitt hjärta är befriande. Jag är så oerhört glad över att jag startade den här bloggen för 10-11 år sedan, det har varit lite som självterapi för mig.

Pratar vi om sport, i mitt fall tennis, så handlar allt om att vinna. Ingenting annat räknas. Ingen minns en 2:a. Ja, jag är en riktig vinnarskalle som hatar att förlora vilket jag tror har varit en stor fördel när det kommit till min sjukdom. Jag ger aldrig upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.