De 10 vanligaste reaktionerna – när du berättar att du är typ 1 diabetiker

 1. ”Du ser inte ut som en diabetiker”.
 2. ”Men du är ju inte överviktig”.
 3. ”Min mormor förlorade ena foten på grund av sin diabetes”.
 4. ”Tur att det inte var cancer”.
 5. ”Åt du för mycket godis som barn”?
 6. Det betyder att du inte kan äta socker va?
 7. ”Min farmor har typ 2 diabetes, så jag kan allt om diabetes”.
 8. ”Jag skulle aldrig klara av att ta sprutor, som du gör”.
 9. ”Har du den jobbiga typen av diabetes”?
 10. ”Med rätt kost och motion, så kan du väl bli frisk?”
Vad är den värsta fördomen du har hört om diabetes typ 1? Lämna gärna en kommentar nedan. Kram.

5 kommentarer

 • helena

  Hej Joakim! eller diabetesmannen

  tycker du är SÅ ofantligt jäkla bra! Har följt dig i många år och önskar att fler insåg vilken fantastiskt person du är och vad du har gjort och gör för diabetesen. Min yngsta dotter har diabetes typ 1 och din blogg har verkligen hjälpt oss att förstå vad diabetes är och att det faktiskt går att leva med. Du är alltid så brutalt ärlig och det uppskattar jag även om det ibland gör lite ont. du verkar vara en så geniun person som alltid är sig själv oavsett vad. Och det är häftigt tycker jag. där kanske jag lät lite gammal??

  sluta aldrig med det du gör för du hjälper så många med ditt jobb <3

  p.s bry dig inte om dessa PK-människor, som ibland kritiserar din hårda stil

 • Susanne

  Hej jag fick min diabetes type 1 för elva år sedan. Min mor förstår inte om min sjukdom, hon jämför mig med diabetes 2 hon tjatar hela tiden du måste äta detta ,du får inte äta godis m.m det är så jobbigt när hon inte förstår mig ,jag har förklarat till henne många gånger, då säger hon att jag är tjatig.

 • Kristin

  ”Oj, men då måste ni ha det jobbigt med att planera måltider och äta på regelbundna tider”
  Nej, faktiskt inte . Vi lever i princip på samma sätt som innan sonen fick diabetes. Enda skillnaden är att vi räknar kolhydrater (vilket går väldigt lätt numer) och han tar insulin innan vi äter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.