”Skrattar dig rakt upp i ansiktet”

Just nu skrattar jag min sjukdom rakt i ansiktet, och säger f’ck you och ler. Som jag kämpat för detta. Jag är inne på mitt 18:e år som diabetiker nu och de 10 senaste åren har väl inte direkt varit några jättebra år rent diabetesmässigt.

Visst, jag har tagit mina sprutor och mätt mitt blodsocker men har mer eller mindre inte brytt mig om vad mätaren faktiskt visar. Hba1c-värden långt över normalt har varit vardagsmat för mig vilket påverkar livet negativt. Det går att leva men du klarar inte av att göra saker till 110 %. Du är ständigt trött, orkeslös deppig, arg, ledsen.

Sedan Corona bröt ut lovade jag mig själv, att ordna upp det här. Jag har fått mer tid och lugn i mitt liv vilket har resulterat i avsevärt bättre och mer stabila värden. Från ett hba1c på 110 mmol/mol till 67 mmol/mol under sex månader får jag anse om mycket bra. Jag är i alla fall stolt och jobbar nu för att få ner det ytterligare.

En kommentar

  • Lena

    Fyran vad bra och grym du är 🙏🌸❤️🙂💊💖💗🥰😂😂grattis till dig hoppas det fort slätter ner till under 60 jag själv ligger på 61 i mitt ha1bc men det är på grund av kortisonet jag får på grund av min lung transplantation jag fick göra 2020 den 27/11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.