tisdag, september 26, 2023
HomeTips & TricksRolig Fakta7 Tips till dig som vill driva eget företag

7 Tips till dig som vill driva eget företag

Att driva eget företag….

Detta inlägg är sponsrat av JobBusters.

Är du sugen på att driva eget bolag? Är du trött på att slava för onda företagsimperium men har inte kommit på någon konkret ide på hur du självständigt ska försörja dig? Då har vi 7 tips som garanterat kommer vara till stor hjälp!

  1. Tänk digitalt

Det fina med att leva 2018 är att det inte krävs något kapital för att starta eget. Det finns tusentals affärsidéer som går att förverkliga med endast internet som enda hjälpmedel. Allt du behöver är en dator, wifi och ett kreativt sinne.

  1. Freelancer.com

Hur många lediga jobb tror du att det finns i Piteå? Jag kan berätta för dig att det finns över en miljon lediga jobb i Piteå. Det vill säga om du blir en digital nomad! Surfa in på Freelancer.com och välj och vraka mellan alla typer av jobb. Allt du behöver göra är att registrera en profil och sedan ansöka om jobb inom copywriting, bokföring, enklare data-entry uppdrag, programmeringsuppdrag, samla uppgifter online och mycket, mycket mer.

  1. Läs tre böcker

Det finns en teori att om du har läst tre böcker om ett ämne så kan du mer om detta än 95% av befolkningen. Det finns så många konstiga arbeten som man kan utföra och inom väldigt specifika nischer kan du skaffa dig ett enormt övertag bara genom att kunna lite grann. När du gjort detta, börja konsulta inom ämnet.

  1. Lär dig grunderna i digital marknadsföring

Att ta fram en produkt är inte alls särskilt dyrt nuförtiden. Du kan ta fram mobilskal, klädesplagg eller trådlösa hörlurar från Kina med cirka 30 000 kronor som budget. Om du inte har 30 000, kör drop-shipping eller beställ hem färdiga produkter från Alibaba som du sedan säljer vidare. Det dyra är att sticka ut och kunna marknadsföra sina produkter och den absolut billigaste vägen att gå är genom digital marknadsföring. Lär dig grunderna i sökordsoptimering, Google ads, Facebook ads samt social-media-marknadsföring och du kommer att kunna nå lugnt utan att behöva spendera multum på att köpa media.

  1. Fokusera inte på att hitta den perfekta iden

Du kan spendera hur mycket tid och energi som helst på att komma fram till den perfekta iden. Du kan göra hur detaljerade affärsplaner som helst men så länge du inte tar det där berömda steget kommer du inte att uppnå ett skvatt. Det allra viktigaste är att du bara sätter igång och gör saker; boka möten, gå på seminarium, starta en hemsida, ta tjänstledigt från ditt nuvarande jobb, gå ned på deltid, starta en blogg, mejla företag och framförallt PRATA MED MÄNNISKOR. Allt detta kommer att göra att du får momentum, vilket i sin tur innebär att saker och ting kommer att börja röra på sig. När detta skett har du kommit en lång väg. Bra idéer kommer att komma längs vägen och du kommer att behöva uppdatera din affärsplan inte bara en gång utan kontinuerligt under hela resans gång.

Entreprenörskapets bästa vän är lite ADHD. Kom ihåg att de flesta riktigt framgångsrika företag bygger påväldigt simpla ideer och en jäkla massa driv. IKEA var från början inget mer komplicerat än att sälja bokhyllor på postorder.

  1. Bränn broarna

Det största hindret mellan dig och din företagsdröm stavas bekvämlighet. Det är bekvämt att gå till sitt gamla jobb även om man hatar det. Det är obekvämt att ta steget till att driva eget. Du behöver skaffa dig motivation till att ta dig ur din bekvämlighetszon och detta görs på bästa sätt genom att bränna lite broar. Har du kollektivavtal har du rätt till tjänstledighet för att prova på att starta eget. Utnyttja detta! Ett annat sätt är att investera pengar i något, då måste du gå hela vägen annars är detta bortkastat. Du kan till exempel investera i att starta AB. Detta innebär 50 000 kr i aktiekapital men du får använda detta kapital inom bolaget sedan.

  1. Lyssna inte på andra

Detta är egentligen mitt viktigaste tips. Folk kommer rynka på ögonbrynen när du säger att du vill driva eget. De kommer att vara kritiska både när det går dåligt för dig men även när det går bra. Detta grundar sig i en generell avundsjuka i att de själva skulle vilja våga att prova göra något på egen hand. Du ska absolut inte lyssna på dessa nej-sägare utan kör bara på. Det kan däremot vara en ide att skaffa sig en mentor och om du inte känner någon med erfarenhet av företagande kan du vända dig till nyföretagarcentrum.

Vill du veta hur man ser om någon stalkar dig på facebook eller hur man avslöjar Instagram-bluffen? Eller behöver du bloggtips?

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular