fredag, juni 2, 2023
HomeResor & NöjeResa & HotellSommarläger med EF Språkresor | Information för oroliga föräldrar

Sommarläger med EF Språkresor | Information för oroliga föräldrar

Ska du skicka ditt barn på sommarläger med EF språkresor? Inspoguide har intervjuat flera personer som både har arbetat som språkreseledare för EF och varit på språkresa med dem. I denna artikel kan du läsa om förhållandena på EF språkresor, vad det kostar, vad du kan förvänta dig och saker att tänka på inför språkresan.

Att åka med EF Språkresor?

Språkresan är oftast första gången som ditt barn får klara sig själv. I alla fall var det så i mitt fall. När jag var 14 åkte jag på språkresa med EF till Malta i tre veckor. Förutom något seglarläger och övernattning hos vänner var detta första gången som jag var borta ifrån föräldrarna en längre tid. Detta var då antagligen mitt livs mest utvecklande resa, både personlighetsmässigt och språkligt. Vad det kommer till säkerhet och själva organisationen på språkresan kan jag dock i efterhand tycka att mycket saknades. EF har gjort många ändringar i upplägget sedan dess men är det tillräckligt?

 

Vad kostar det att åka på sommarläger med EF språkresor?

Prisexempel London 2018:

avreseort Stockholm
Värdfamilj 14 dagar ca 21-23 tusen kronor
Värdfamilj 21 dagar 23-24 tusen kronor
Residence 14 dagar ca 26-27 tusen kronor
Residence 21 dagar ca 29-31 tusen kronor
Campus 14 dagar ca 27-29 tusen kronor

 

Det som ingår är i princip flyg, undervisning, mat och en del utflykter/aktiviteter. Merförsäljning i form av ytterligare utflykter förekommer.

Hur ska jag tänka vid val av destination?

Följande är de destinationer som är tillgängliga för sommarläger med EF språkresor:

England
USA
Malta
Kanada
Australien
Frankrike
Spanien
Tyskland
Japan
Brighton Boston Junior Sliema Toronto Cairns St Raphael Malaga München Tokyo
Hastings Kalifornien St Paul’s Bay
London Florida
Oxford Long Beach
Torquay New York – Thornwood
Isle of Wight Virginia Beach
London Newland Park
Rookesbury

 

Många föräldrars vanligaste fråga är vart det är säkrast att skicka sitt barn på språkresa? Ett tips är att om du är orolig att dina tonåringar ska gå ut och festa är att skicka dem till ett land med strängare alkohollagar.

 

 

Värdfamilj eller Campus/hotell

När du åker på språkresa med EF får du välja om ditt barn antingen ska bo hos en värdfamilj eller på ett campus/studenthem, alternativt hotell, beroende på vart ni åker någonstans. Att bo på Campus/studentboende innebär oftast att EF personalen har bättre uppsikt över barnen. Det är vanligt att EF ledarna patrullerar området på nätterna för att se till att inget bus förekommer. Vid boende hos värdfamilj är det mera upp till familjen att se efter barnen. EF har satt upp regler som värdfamiljen ska få barnen att följa men självklart är det inte alla värdfamiljer som håller efter dessa helt och hållet. Vissa tar emot sommarbarn endast för pengarnas skull och gör inte alltid arbetet helhjärtat. Ett tips kan vara att skapa en kontakt med värdfamiljen för att få någon slags känsla över vilka människor som du låter dina barn bo hos.

Är det säkert att skicka ditt barn på sommarläger med EF språkresor?

EF har tidigare fått mycket kritik gällande säkerheten på sina språkresor. När jag åkte på språkresa fick jag råda över min tid i stort sett helt och hållet. Jag såg min ledare ungefär tre gånger på hela resans gång. Detta var dock över tio år sedan och EF har vidtagit en del åtgärder för att språkresan ska vara en mera kontrollerad vistelse. Jag hade aldrig skickat mina barn på den språkresa som jag fick åka på men som upplägget verkar se ut idag skulle jag vara mer positivt inställd.

Vad är det sämsta med EF Språkresor?

Bertil Hult, grundare av EF språkresor är en av Sveriges mest förmögna människor och detta är intet för intet. Det är dyrt att åka med EF språkresor men ni ska inte förvänta er någon lyx. Boendet är oftast åt det spartanska hållet, EF sparar in på de flesta resurser, språkreseledarna jobbar i princip gratis och det händer att folk säger upp sig under resans gång pga. att de inte orkar med stressen, organisationen är ofta ogenomtänkt då de flesta som arbetar är helt nya… Ja ni hör ju själva hur snåla EF är.

Vad är det bästa med EF Språkresor?

En unik möjlighet för dina barn att utvecklas både i sitt språk och som människor.


Funderar du på att åka till Sydafrika? isåfall har vi de bästa tipsen! Eller vill du åka och arbeta i Australien? Vi vet hur du går till väga för att att hitta ett jobb!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular