• Okategoriserade

  SPESO om hemligheten bakom skönhetskompetens

  Svensk Plastik Estetisk Sjuksköterske Organisation

  Svensk Plastik Estetisk Sjuksköterske Organisation. Oj vilket långt och flashigt namn kan kan tycka. Och det är exakt vad det är. Såklart kan namn som är långa och som innehåller ordet organisation låta något högtravande. Men det är inte fallet. SPESO har båda fötterna på jorden.

  Väl placerade på jorden och med en stadig hållning är SPESO ett gäng som sedan 2001 arbetat ideellt för att skapa en bättre skönhetsbransch. Helt riktade till sjuksköterskor inom den. Vi jobbar för både sjuksköterskor inom injektionsverksamhet men också plastikkirurgisk.

  Och det mina vänner, det är SPESO ensamma om. Till skillnad från våra kollegor i liknande organisationer så är målet för oss att vara inkluderande gentemot samtliga sjuksköterskor i branschen. Det tycker vi är viktigt och vi tror att det skapar möjlighet för erfarenhetsutbyte inom hela den estetiska vården.

  SPESO 2020

  Tyvärr så förde 2020 med sig en pandemi och årets årsmöte ställdes in. Vi tog det beslutet redan under våren och hoppas såklart på att kunna träffa er alla sjuksköterskor, kollegor, utställare och föreläsare till nästa år.

  Trots att hela världen stått stilla mer eller mindre under året så har det hänt massor i skönhetsvärlden, nya aktörer växer som ogräs. En del av dem kommer rensas bort med de skärpta kraven inom estetiskvård som förväntas träda i kraft redan till sommaren 2021.

  Jag har haft turen att få träffa flertalet spännande och framgångsrika personer som ser framemot att ta skönhetsvärlden med storm 2021, så snart vi återigen kan samla SPESO så kommer även ni här få en uppdatering om vilka tänkbara utställare och föreläsare som väntas 2021.

  Medlemmar i Sveriges bästa organisation

  Det är våra medlemmar i SPESO. Varenda en av dem brinner för skönhet, och alla vill att branschen skall bli bättre. Vi är så glada att kunna erbjuda ett årsmöte årligen där kompetens, erfarenhetsutbyte och nätverkande står på schemat.

  Att vi tillsammans med våra medlemmar värnar om patientsäkerhet och utveckling gynnar direkt våra kunder. För oss är det självklart att hålla en hög nivå i allt vi gör. Oavsett om det är kundbemötande, utvecklingsmöjligheter eller lyfta komplikationer.

  SPESO 2019

  För att det ska bli lättare för er att se vilken typ av kompetens vi försöker hålla våra medlemmar uppdaterade om är det rimligt att nämna namnen på dem som föreläste senast. Vi gästades av allt från forskningssjuksköterskor till specialistläkare inom dermatologi och plastikkirurgi. Vi fick lära oss om hur forskningsprocessen går till inom skönhetsbranschen, om hur trådlyft påverkar huden och hur en fettsugning påverkar utseendet på in- och utsida.


  Min roll i SPESO

  Jag har inte varit aktiv i SPESO så väldigt länge, men är oerhört tacksam för att jag fått möjlighet till det. Som medlem i SPESO ges jag möjlighet att lära och utvecklas inom flera områden. För mig är det stimulerande, och för dig som kund är det en trygghet.

  Mina kollegor i SPESO är väldigt kunniga och lärt mig massor. Det är allihopa starka och inspirerande kvinnor. Och det kan vi knappats få för mycket av! Jag ska ge er några exempel på dom här kvinnorna som ligger i skönhetsvärldensframkant. Ni kommer förstå varför det här är några som ligger i eliten.

  Kvinnorna bakom SPESO

  Först ut är Carina Gamborg. Det här är vår stjärna i SPESO men också för alla er andra där ute tar hon täten på kompetent, ödmjuk och kunnig inom yrket. Hon är kvinnan som arbetat på flera ledande plastikkirurgiska kliniker, författat första boken på svenska om injektioner, varit med i SPESO sedan begynnelsen och som nu är aktiv i estetiskainejtionsradet. Herre gud säger jag bara. Blir jag hälften så bra på det jag gör som Carina är det mer än tillräckligt. Ni som läser och som vill träffa henne kan hitta henne på kliniken hon driver i Göteborg.

  Men det tar såklart inte stopp där, Jenny Andersson och Josephine Malming är ytterligare två som förtjänar lite tid i rampljuset. Jenny som tidigare arbetat med plastikkirurgi driver sedan en tid tillbaka sin egen klinik i Stockholm. Hennes klinik är håll-käften-snygg och är värt ett besök av endast den anledningen. Glöm inte att lägga extra märke till konsten hon har på väggarna! Älskart.

  Josphine är en av de varmaste människor jag mött. Hon inger ett lugn och är så väldigt professionell att i hennes närhet finns det knappast något annat än trygghet som infinner sig. Hon tog ett kliv ut i driva-eget-världen nyligen och huserar på en mycket attraktiv adress. Väldigt vågat, men det är inte oväntat. Är man bra på det man gör så löser sig resten. Och visst är det väl så att hon är bra, det vågar jag skriva under på.

  Bli en del av oss

  För dig som vill bli medlem i SPESO blir du det efter inbetalning märkt med Namn, klinik, mail. På hemsidan hittar du kontouppgifter. Där uppdaterar vi sedan inför kommande årsmöte. Du nås med information om vilka föreläsare och vilka utställare som väntas löpande.

  Ett tips är att om du som anställd på en skönhetsklinik efterfrågar kompetensbidrag från din arbetsgivare, medlemskapet samt avgift för årsmöte är kanske något som du inte personligen behöver stå för.

  SPESO

 • Botox,  Injektioner

  Olagligt snygg med botox av skattepengar

  Lars-Erik Holm som ordförande för REBS, rådet för estetiska injektioner kommenterar dagens nyhet om botox som skrivits ut i annat syfte än medicinskt. Att använda skattepengar till annat än vad som är etiskt rätt kanske gör dig olagligt snygg. Snygg till varje pris, men inte på min bekostnad, tack.

  Under hösten pratade jag med Lars-Erik om vikten att skärpa upp skönhetsbranschen. Han precis som jag brinner för säkerhet och skönhet, men inte till vilket pris som helst.

  Ska man bli fin får man lida pin, är pinet som får lida skattebetalarnas pengar svider det såklart lite extra. Det är nu vad en läkare åtalats för. Läkaren skall ha skrivit ut botox i medicinskt syfte men administrationen skall ha varit estetiskt. Vilket såklart inte är etiskt.

  Olagligt snygg och oetiskt finansierat

  Olagligt snygg med botox

  FASS som är en sammanställning av medicinska fakta skriven av medicinskt utbildade, listar användningsområden för botox som medicinskt läkemedel. Blad de användningsområden och indikationer som FASS listar finner man migrän, hyperhidros, överaktiv urinblåsa och muskelspasmer. Vid migrän så är det indicerat med en viss typ av behandling som kan verka estetiskt tilltalande då behandlingen innefattar muskler i pannan. Den typen av behandling är även den vanligaste i skönhetsbranschen.

  Precis som rynkor är fina linjer, så kan linjen mellan rätt och fel här vara tolkningsbar. I fallet som omtalas nu så skall alltså botox skrivits ut som medicinskt men inte nödvändigtvis använts till det och där kostanden lagts på skattebetalarna. Så det verkar vara ett mindre tjänstefel som begåtts denna gång.

  Trots detta så kan jag inte ljuga och säga att det hade varit helt underbart om jag kunde få botox betalat av staten och bli olagligt snygg. Men nu är inte fallet så. Om jag måste bekosta min egen skönhet ser jag nog att alla andra också gör det.

  Återigen tack till Lars-Erik Holm som gör vad han kan för att lyfta den här frågan! Och tack till FASS.se som vägleder i rätt riktning ❤️🙏🏻

 • Cytosial
  Filler,  Injektioner

  Fabulös filler tar över världen – Cytosial

  Jag tänkte skriva lite om hur fillern från det franska företaget Bioxis tar världen med storm. Fillern som gör oss svenskar liiite snyggare än tidigare heter Cytosial. Och det här inlägget är riktat till dig som kund men också till mina kollegor på marknaden, läs och ta del av mina åsikter om den här produkten. Fransk filler kan vara här för att stanna.

  Innan jag djupdyker i företaget Bioxis måste jag bara få det här ur mig: det är helt omöjligt för dig som kund att välja rätt filler. Och i ärlighetens namn så är det inte helt lätt för mig som behandlare heller. Det finns många olika märken, den ena bättre än det andra. Den ena dyrare än den andra. Inte nog att det kan kan vara svårt att välja märke så har dessutom varje märke X antal olika filler att välja på, med olika funktioner och användningsområden. Jag blir tokig på detta! Den ena är hård, den andra inte. Den ena innehåller bedövning, det gör inte den andra.

  Och där står jag, med en kund som är rädd eller nervös, som jag ska försöka lugna. Som tur är vet kunden inte om hur många fillers som vi har att välja på. Och jag är oerhört tacksam för att kliniken jag jobbar på idag har gjort en ordentlig research i ämnet filler. Hästjobbet är gjort av någon annan som mer kunnig än mig på molekylnivå i frågan om vilken filler som skall användas var, när och hur.

  Wow-upplevelse av Cytosial

  Min klinik där jag jobbar har mer eller mindre uteslutande valt att arbeta med en filler, en filler som enligt mig är HELT fantastisk. Och varför säger jag då så? Är jag partisk i ämnet? Kanske lite. Men det här inlägget är varken sponsrat eller något som ger mig en löneförhöjning. Det är rätt av bara min personliga åsikt. And here you have it:

  Det var under hösten som jag första gången provade att fylla mina läppar med Cytosial. Den omtalade wow-produkten och som av de som använt den säger att den skulle vara “så himla bra”. Det återstår att se tänkte jag och gav den en chans. Sagt och gjort. Läpparna fylldes med cytosial medium, och ja, jag får krypa till korset och erkänna att den är precis så bra som alla säger. 
  Jag fick också höra att den skulle hålla längre, det återstår ännu att se.

  Var du kan få dina drömläppar

  Jag huserar i centrala Stockholm i Mood gallerian på MyBeauty Clinic. Och det var när dörrarna slogs upp för den nya kliniken här i gallerian som lagret med filler fylldes på av en härlig tjej. Hon hette Sara och hade en fängslande inlevelse i hur hon pratade om filler, skönhet och säkerhet. Sara visade sig vara the one and only att prata med när det handlar om att köpa in Cytosial, hon arbetar uteslutande med just den fillern och är enda leverantör i Sverige. Hon tog mig under sina vingar och berättade om sina produkter.

  Precis som mig vittnar Sara om hur hon själv fått behandling med andra fillerprodukter och inte blivit helt nöjd. Fillern kan ha upplevts hård, klumpig samt haft lätt att immigrera eller vara svår att lösa upp med Hyalse. Därför var det också självklart för henne att arbeta med Bioxis, Cytosial.

  Vill du boka din behandling med samma filler gör det hos MyBeautyClinic

  Hårdfakta om cytosial

  cytosial
  Cytosial i sina tre utföranden
  1. BIOXIS pharmaceuticals som producerar Cytosial grundades 2011 i Frankrike, Lyon
  2. De har patent på velvet teknologin, och uppfyller alla säkerhetsföreskrifter. Sedan 2019 också CFDA- och USA: s FDA-godkänd.
  3. De innehar högsta certifieringen av säkerhetskontroll i Europa, ISO 13485
  4. Icke animaliska produkter. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns naturlig i kroppen
  5. BDDE enzymerna och fillerns homogena sammansättning är till fördel vid nedbrytning. Att molekylerna är sammanlänkande enligt bilden nedan gör att när din kropp naturlig bryter ner produkten med tiden lämnar den ett slätt och naturligt resultat efter sig.

  För er som upplevde den hårda faktan ovan som grekiska ska jag kort berätta vad det betyder. Företaget är nytt, produkten lika så. Forskningen bakom är gedigen och har alla de säkerhetsstämplar som kan tänkas behövas. Allt för att du som kund, och kanske inköpare, ska vara trygg i att produkten håller högsta standard. Teknologin och hur fillern ser ut på molekylnivå är jag inte rätt person att förklara, men så mycket förstår jag efter att ha jämfört mot andra fillers att det är korsläkningen som skiljer sig. Fördelen med just den här produkten är att den ska brytas ner jämnare. Jag vill såklart att mina läppar inte ska bli klumpiga eller gropiga med tiden, det vill säkert inte du heller.

  Visste ni att Sara dessutom brinner för patientsäkerhet? Och när den nya lagen förhoppningsvis träder i kraft till sommaren 2021, som skall reglera skönhetsvärlden, lovar hon att inte sälja en enda produkt till icke legitimerad personal eller klinik. Det är ju helt sjukt bra! Tänk om alla kunde lova det… Här nämner jag inga namn, men om ni läser det här, ni vet vilka ni är! Get off the market, and stay away!

  Visste du att du kan resa världen över och få din behandling med Cytosial, fillern finns i hela 60 länder!

  Jag ser fram emot att prova många andra fillerprodukter, både på mina kunder men också på mig själv. Både i och utanför våra svenska gränser. Den här marknaden känns omättbar och vi har såååå mycket att lära. Eller jag har. Och jag håller andan spänt på nästa revolutionära produkt som ska ta ska ta skönhetsvärlden med storm! Cant wait! Så fort den här förbaskade pandemin är över, lovar jag att boka en resa och rapportera från klinker utanför Sverige som arbetar med cytosial. Spännande väl?

  Ta del av mer information

  Vill du se och läsa mer om läppar byggda med Cytosial kan ni göra det här, Läppförstoring. Beatrice som är en kär kollega önskade ett naturligt resultat. Det fick hon också efter sin behandling med Cytosial. Jag blev väldigt nöjd med slutresultatet! Vad tycker ni?

  För er som kanske vill läsa mer om produkten gör det på deras hemsida, cytosial.se. Där hittar ni också information om vad som är tänkvärt inför en fillerbehandling. Samt vad som är förväntat efter en behandling. Jag känner mig väldigt trygg i att de är så ärliga på deras hemsida om när det inte är lämpligt att genomgå en behandling. Det gör att företaget känns seröst och inte endast är ute efter att sälja produkten. Sedan får de ytterligare en tumme upp för att råda kunden om att kontakta kundtjänst vid funderingar inför behandling med deras vara.

  Allt det här betyder att du som kund kan ringa till företaget om du vill ha svar direkt från dem, vidare kan du boka en gratis konsultation hos kliniken jag arbetar på. Allt det här för att skapa en så trygg och säker behandling som möjligt. Mer ekonomiskt och säkert än så här kan det knappats bli. Och här är jag redo att utmana mina kollegor från andra klinker, hur ser er kundservice ut med start från leverantör?

  Tack för mig, och jag återkommer om 2 månader när min läppfiller har lagt sig, så får vi se om jag är lika nöjd då. Sara, du står inte bara för en säker produkt, du gör dessutom ett underbart arbete att inspireras av. Tack!

  Emma Gustavsson

 • Okategoriserade

  Hyalase to the rescue

  Idag är vi många som är sprutade med filler. Vi fyller ut läppar, skapar kindben och rättar till en sned näsa som aldrig förr. Och ändå är det inte helt riskfritt. Men som tur är finns det produkter som gör det säkrare. Om fillern som injicerats skapat försämrad blodtillförsel eller helt enkelt hamnat på fel plats finns det lösningar på problemet. En bra lösning är Hyalase och är varje injektionsbehandlares livlina och räddare i nöden.

  Hyalase eller hyaluronidas är ett antidot, botemedel, för filler. Och verkar nedbrytande av hyaluronsyra, HA, vilket är det som fillern består av. Hyaluronidas finns naturligt i kroppen och det produceras hela tiden. Detta är också anledningen till att all filler som är HA baserad bryts ned av kroppen med tiden.

  Användningsområden för hyalase

  Alla områden som behandlats med en HA filler kan behandlas med antidotet. Tack gode Gud för det! Behandling av riskområden med filler som näsa eller TT hade varit en direkt livsfara om det inte fanns en trygghet som Hyalase att tillgå vid en krissituation. Vetskapen om att det finns en lösning på problem är också lugnande för mig som behandlare. Och en trygghet för dig som kund.

  VIF, Very Important Information

  Är faran framme och en komplikation uppstår kommer hyalse vara din och din behandlares bästa vän!
  Försäkra dig därför alltid om att din behandlare har hyalAse att tillgå på kliniken.

  Komplikationer efter en injektionsbehandling kan vara klumpar eller asymmetri. Hyalase som sprutas in i det behandlade området verkar lokalt och löser upp fillern. Om fillern legat länge eller är väldigt hård kan behandlingen behöva upprepas. En hård filler som Stylage är svårare att försöka lösa upp med Hyalase. Tänk därför en extra gång innan du väljer din filler.

  Filler tear trough. Hyalase
  Filler tear trough. Före behandling med Hyalase.

  Doseringen och upprepningen av behandlingen regleras tills önskat resultat uppnåtts och fillern är helt upplöst. Vid allvarligare komplikationer som ocklusion där ett blodkärl täppts till och blodtillförseln stryps är behandling med Hyalase något som bör påbörjas ASAP.

  Hos MyBeauty Academy håller Dr Ioana Filip utbildningar inom komplikationer vid injektionsbehandling. Hon är medicinskt ansvarig på MyBeauty Clinic och jag hade turen att få gå hennes utbildning. Det kan tyckas självklart att varje behandlare är ska vara utbildad inom komplikationshantering. Men så är det inte. MyBeauty Academy erbjuder till skillnad från många andra utbildare just utbildning och certifiering i komplikationer.

  Tack för att jag fick möjlighet att lära mig av en av de bästa!

  Lästips för de som ser framemot en säkrare skönhetsvård. Skönhetsbehandlingar, om de skärpta kraven

  Källa och extra läsning för den som orkar https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/hyaluronidase

  Emma Gustavsson

 • Botox,  Injektioner

  Protox, en genväg i karriären?

  “Botox for professionals” kallas det när man använder botox för att gynna sin karriär, aka Protox. Skulle det kunna vara den nya lösningen på ett snabbt hopp på karriärstegen? Kanske det. Att botox som är ett muskelavslappnande medel kan användas för annat än att släta ut dynamiska rynkor är inget nytt. Något kontroversiellt jag tidigare skrev om är hur botox kan dämpa depression. Om det är sant eller inte vill jag lämna osagt, och forskningen bakom får stå för någon annan. Läs inlägget om botox och depression här Droger + botox = lindring av depression?

  You Can´t buy your career, but you can buy botox

  Åter till protox då. Det finns otaliga böcker i ämnet om hur du kan påverka din yrkeskarriär med faktorer som du kanske tidigare inte lagt stor vikt vid. Det kan handla om att ha en bättre kroppshållning, god retorik och kläder. Alltihopa summeras till något som vi projicerar ut till andra medmänniskor. Går vi till gymmet eller springer en extra runda i löpspåret för att hålla en god fysik ger det intrycket av att vara är en person som bryr sig om sig själv. Och vi uppfattas därmed som seriösa och pålitliga. Att tala rätt med en god retorik är såklart något som direkt speglar din person. Sociala fobier eller talfel är ett direkt minus på detta. Någon som tar upp det här med att “Snacka snyggt” är Elaine Eksvärd. Om ni har missat henne är mitt tips att googla henne. Läsa på lite om henne och förbättra snacket med hennes råd!

  Sammanfattningsvis, att föra sig på rätt och riktigt sätt som förväntas av dig kommer ge ett försprång i karriärstegen.

  Hur skulle botox vara något som påverkar vår karriär? Likaväl som dina kläder och hur du för dig uppfattas av andra människor. Så gör såklart ansiktet och din mimik det med. Botox som muskelavslappnande medel används främst i just det syftet att slappna av muskularen från kontraktion. Mindre kontraktion = mindre rynkor.

  Protox, botox 4 professionals

  Yrken där det är av vikt att inte avslöja känslomönster eller där man behöver uppfattas som väldigt seriös är de som främst ska gynnas av protox. Advokater, psykiatriker/psykologer, politiker, börsmäklare för att nämna några. Att botox även verkar för att minska svett vid en pressad situation som en advokat kanske står inför. Skulle det påverka eventuella domutslag? Kanske. Om man som patient uppfattar att ens psykolog reagerar starkt på det man berättar, hade man då velat gå tillbaka för nästa samtal? Kanske inte.

  Jag kan nog våga säga att protox är något för samhället att dra lite nytta av, både i karriären men också som medmänniska. Snälla psykologen, gå till en bra injektionsbehandlare så lovar jag att komma till nästa möte.

  Som injektionsbehandlare vill jag nog inte påstå att det är den övremedelklassen som bara gör botox. Behandlingen förekommer i alla samhällsklasser och yrkeskategorier. Visst kanske mina kunder är bosatta främst i innerstan och har fina yrkestitlar, men de är långt i från alla. Och visst är det väl så att kassörskan på ICA också bryr sig om sitt yttre. Om lite botox kan hjälpa att du uppfattas på ett annat sätt för att i slutändan gynna karriären, varför inte prova? Vem vet, du kanske blir nästa stadsminister 😎

  Källa: https://www.independent.co.uk/

 • Hudvård

  Swedish Beauty Factory

  Lite skämtsamt brukar de yrkesverksamma inom skönhetsbranschen kalla arbetsplatsen för skönhetsfabriken. Inte så konstigt kan jag tycka, för ibland är beauty factory känslan som präglar arbetet. Ny kund, nya läppar. Nästa kund, nya tuttar. Som på ett löpande band produceras skönhet och redan vackra attribut höjs till en ny nivå. Och jag kan lova att märket Swedish Beauty Factory fångat ironin bakom skönhetsfabriken med namnet.

  💕 https://click.adrecord.com/c=42786&p=928

  Får jag slå ett slag för att jobba med huden? Vårt största organ som vi bär på oss jämt, födelsedagskostymen. Precis som vilken annan kostym som helst så får den fläckar med åren. Skönhetsfläckarna aka pigmentfläckar som uppstår efter för mycket solning bland annat. Alla känner vi till vid det här laget att SPF50 är en regel om man ska lämna solhatten på hyllan.

  Men dom där pigmentfläckarna, eller skönhetsfläckarna, kan man behandla eller förebygga dom då? Självklart! Svaret är Pigment Controller från Swedish beauty Factory.

  Insider tips

  Visste ni att anti-oxidanter förhindrar att nya pigmentfläckar uppstår? Visste ni också att om produktionen av melanin minskar och att melanina ansamlas i huden, jämnas hudtonen ut? Det här gör Pigment Controller, och dessutom tillför vitaminer som C och B. Jag har inte alla svaren på hudvård, men en sak är säker. Troligtvis hade skönhetsbranschen inte haft lika mycket att göra om alla hade tagit bättre hand om huden.

  Kan hudvård minska behovet av botox?

  Det hävdar iaf SBF som med Pigment Controller som också ska kunna minska förekomsten av fina linjer, alltså rynkor. Men som en riktig botox junkie kan jag inte redogöra för den effekten 🥴🤷‍♀️

  Läs mer om hudvård i inlägget om Skönhetstips

 • Rätt och Riktigt

  Skönhetsbehandlingar, om de skärpta kraven

  Pressmeddelande från Socialdepartementet
  Lagförslag om säker skönhetsbehandling

  Det är inte en dag för tidigt men nu händer det. Från sommaren 2021 har vi förhoppningsvis skärpta krav på skönhetsbehandlingar. Låt oss hålla alla tummar och tår för att det går i land som planerat!

  Jag som aktiv i organisationen SPESO, svensk plastik estetiskt sjuksköterske organisation, har tillsammans med mina kollegor i andra organisationer och föreningar, arbetat för att stärka säkerheten inom skönhetsbehandlingar. Arbetet har pågått under en lång tid och vi haft känslan av att trampa vatten. Under hösten skrev jag på ett öppet brev till socialminister Lena Hallengren för att öka påtryckningarna i frågan. Brevet signerades också av andra. Där ibland Ulf Samuelsson och Lars-erik Holm. Ulf är plastikkirurg och medicinskt ansvarig på Akademiklinken samt ordförande för estetiska injektionsrådet. Lars-Erik Holm, ordförande i rådet för estetiska injektionsrådet, är också den som formulerat lagförslaget. Som skrevs redan 2014. Men skam den som ger sig, och bra kämpat Lars-Erik! Nu börjar det hända grejer. Mer om Lars-Erik här Lars-Erik Holm och dagens plastiksjukvård, om injektionsbehandlare av rang

  Tillsammans är vi starka, det har man ju hört förr. Och det stämmer nog. 3e December postades ett pressmeddelande på regeringen.se. Allt slit som lagts ner på att öka kundens säkerhet i skönhetsvärlden verkar nu inom räckhåll! Äntligen! I pressmeddelandet så står det klart och tydligt att vi kan förvänta oss en ny lag med skärpta krav inom estetiska behandlingar till sommaren.

  Vad innebär säkra skönhetsbehandlingar?

  Att den estetiska vården skulle regleras av en lag skulle betyda att du som kund kan vara säker på att din kirurg eller behandlare innehar rätt kompetens i området. Med rätt kompetens minskar också riskerna för komplikationer. Vilket vi alla såklart vill undvika! För dig som genomgår en plastikoperation eller får en injektionsbehandling med filler eller botox ska kunna känna dig trygg i och med att din behandlare är legitimerad. En legitimerad sjuksköterska, läkare eller tandläkare som med sin grundutbildning besitter de kunskaper som krävs för att ge en säker behandling.

  Jag har sagt det förr, men det är värt att nämna en gång till.

  Rätt kometens på rätt plats är nyckeln till säker en skönhetsbehandling.

  Ingen skulle vilja flyga med en pilot utan certifikat, samma regel är rimligt att gälla för skönhetsbranschen. Gör kloka val, var medveten och ifrågasätt billiga injektionsbehandlingar.

  Det du betalar för är kompetens och säkerhet.

  Var inte dumsnål när det handlar om din egen hälsa!

 • Okategoriserade

  Skönhetstips


  Det är inte alla som har turen att arbeta med kunniga hudterapeuter som sprudlar med skönhetstips! Men tänk att det har jag. Aldrig har jag trott att det finns så mycket att lära sig.

  Detta inlägg är en annons för Dharmazone och innehåller annonslänkar

  Tvål och vatten kommer man visst inte så långt med om huden ska se bra ut efter 30+… Så med lönen på kontot och innan julklapparna är inhandlade. Passa på att unna er innan det återigen ekar tomt på banken! Lyxiga spa produkter hittar ni på hos Dharmazone. Svenskt och ekologiskt i en kombination av natur och kosmetik ❤️ OBS OBS OBS, missa inte deras vegan line! 🎄💋

  ➡️https://adr.ec/atA__Aqe

  Skönhetstips blir ny hudvårdsrutin

  Och för er som inte klickar hem hudvård på nätet. Kom istället förbi oss på Mood gallerian och investera långsiktigt i en bra hudvårdsrutin! Ni hittar oss på Regeringsgatan 13, våning 2.

  Tack för mig och mer skönhetstips lär ni få löpande, stay tuned!

 • Efter / Före behandling
  Injektioner

  Läppförstoring

  Oj va roligt det var att behandla den här fantastiskt snygga kollegan! Jag är blown away av resultatet, en subtil och klädsam läppförstoring. Vi jobbade med en mjuk filler och gjorde en kombinerad behandling med olika injektionstekniker för att bygga lite höjd i överläppen men inte förändra helheten. För att bibehålla hennes egen form i underläppen var just kombinerad teknik lösningen. Minimal projektion och varken snus eller ankläpp. Snyggt snyggt snyggt!!

  Läppförstoring efter behandling

  Förutsättningarna var något begränsade eftersom att hon hade ett ärr genom läppen. Men det lyckades vi arbeta oss runt, hon blev nöjd och gissa om jag blev det 😍😅 mer naturliga och klädsamma läppförstoringar åt folket 🙏🏻

  Efter / Före behandling
  Läppförstoring behandlade med Cytosial Medium

  Välja rätt filler

  Allt är inte guld som glimmar, det gäller såklart vid injektionsbehandlingar också. Det finns fler filler på marknaden än vad jag kan räkna upp, därför ligger ett stort ansvar hos din behandlare. Hen bör vara påläst och kunnig i ämnet.

  Nu valde jag att arbeta med en mjuk filler. För att minska risken för klumpar av fillern och ge ett naturligt resultat. Tänkvärt är att be sin behandlare välja en mjuk och följsam filler. Av den enkla anledningen att läpparna är i rörelse mycket och det ger ett naturligare resultat.

  Som behandlare kan jag föredra vissa filler framför andra av olika anledningar. En anledning är att fillern ter sig olika i vävnaden och har olika hårdhet. Jag hade en kund med tidigare behandlade läppar från annan salong, som behandlats med stylage. Kunden hade inget besvär av sin filler och var nöjd med resultatet. Jag som behandlade upplevde däremot att vid påfyllning av filler i läppen så vek sig min injektionsnål vid insticket. Fillern som kunden hade i läppen från tidigare behandling var så pass hård att området var omöjligt för mig att behandla. Försök att undvika detta, prata med din behandlare och fråga vilken typ av filler hon eller han väljer att arbeta med.

  Läs mer om filler och vilka frågor som är relevanta att ställa sig inför behandling Filler & de vanligaste frågorna. En professionell vägledning!

  Boka er behandling för läppförstoring hos www.mybeautyclinic.se

 • Okategoriserade

  Skönhetslyft i Mood

  I dagarna som gått har flytten in på Mood ägt rum. I rådande pandemi så var det som väntat inte så högt tryck på kunder, men till er som varit på plats och kikat in, tack! Kul att ni kom och hoppas att ni blivit nöjda era behandlingar. Självklart är det inte bara ni som fått ett skönhetslyft efter behandling, hela gallerian fick precis ett med den här inflytten.

  Om någon missat det så är www.mybeautyclinic.se ett företag som kommer ta skönhetsvärlden med storm! Jag är så tacksam för att få vara en del av det den här expansionen som de gör! Och nu när allt är på plats finns det inga utrymmen för att göra något annat än att visa upp skönhetsbranschen från sin vackraste sida.


  Läs lite mer om var som kommer hända på kliniken här

  Filler & de vanligaste frågorna. En professionell vägledning!