SPESO om hemligheten bakom skönhetskompetens

Svensk Plastik Estetisk Sjuksköterske Organisation

Svensk Plastik Estetisk Sjuksköterske Organisation. Oj vilket långt och flashigt namn kan kan tycka. Och det är exakt vad det är. Såklart kan namn som är långa och som innehåller ordet organisation låta något högtravande. Men det är inte fallet. SPESO har båda fötterna på jorden.

Väl placerade på jorden och med en stadig hållning är SPESO ett gäng som sedan 2001 arbetat ideellt för att skapa en bättre skönhetsbransch. Helt riktade till sjuksköterskor inom den. Vi jobbar för både sjuksköterskor inom injektionsverksamhet men också plastikkirurgisk.

Och det mina vänner, det är SPESO ensamma om. Till skillnad från våra kollegor i liknande organisationer så är målet för oss att vara inkluderande gentemot samtliga sjuksköterskor i branschen. Det tycker vi är viktigt och vi tror att det skapar möjlighet för erfarenhetsutbyte inom hela den estetiska vården.

SPESO 2020

Tyvärr så förde 2020 med sig en pandemi och årets årsmöte ställdes in. Vi tog det beslutet redan under våren och hoppas såklart på att kunna träffa er alla sjuksköterskor, kollegor, utställare och föreläsare till nästa år.

Trots att hela världen stått stilla mer eller mindre under året så har det hänt massor i skönhetsvärlden, nya aktörer växer som ogräs. En del av dem kommer rensas bort med de skärpta kraven inom estetiskvård som förväntas träda i kraft redan till sommaren 2021.

Jag har haft turen att få träffa flertalet spännande och framgångsrika personer som ser framemot att ta skönhetsvärlden med storm 2021, så snart vi återigen kan samla SPESO så kommer även ni här få en uppdatering om vilka tänkbara utställare och föreläsare som väntas 2021.

Medlemmar i Sveriges bästa organisation

Det är våra medlemmar i SPESO. Varenda en av dem brinner för skönhet, och alla vill att branschen skall bli bättre. Vi är så glada att kunna erbjuda ett årsmöte årligen där kompetens, erfarenhetsutbyte och nätverkande står på schemat.

Att vi tillsammans med våra medlemmar värnar om patientsäkerhet och utveckling gynnar direkt våra kunder. För oss är det självklart att hålla en hög nivå i allt vi gör. Oavsett om det är kundbemötande, utvecklingsmöjligheter eller lyfta komplikationer.

SPESO 2019

För att det ska bli lättare för er att se vilken typ av kompetens vi försöker hålla våra medlemmar uppdaterade om är det rimligt att nämna namnen på dem som föreläste senast. Vi gästades av allt från forskningssjuksköterskor till specialistläkare inom dermatologi och plastikkirurgi. Vi fick lära oss om hur forskningsprocessen går till inom skönhetsbranschen, om hur trådlyft påverkar huden och hur en fettsugning påverkar utseendet på in- och utsida.


Min roll i SPESO

Jag har inte varit aktiv i SPESO så väldigt länge, men är oerhört tacksam för att jag fått möjlighet till det. Som medlem i SPESO ges jag möjlighet att lära och utvecklas inom flera områden. För mig är det stimulerande, och för dig som kund är det en trygghet.

Mina kollegor i SPESO är väldigt kunniga och lärt mig massor. Det är allihopa starka och inspirerande kvinnor. Och det kan vi knappats få för mycket av! Jag ska ge er några exempel på dom här kvinnorna som ligger i skönhetsvärldensframkant. Ni kommer förstå varför det här är några som ligger i eliten.

Kvinnorna bakom SPESO

Först ut är Carina Gamborg. Det här är vår stjärna i SPESO men också för alla er andra där ute tar hon täten på kompetent, ödmjuk och kunnig inom yrket. Hon är kvinnan som arbetat på flera ledande plastikkirurgiska kliniker, författat första boken på svenska om injektioner, varit med i SPESO sedan begynnelsen och som nu är aktiv i estetiskainejtionsradet. Herre gud säger jag bara. Blir jag hälften så bra på det jag gör som Carina är det mer än tillräckligt. Ni som läser och som vill träffa henne kan hitta henne på kliniken hon driver i Göteborg.

Men det tar såklart inte stopp där, Jenny Andersson och Josephine Malming är ytterligare två som förtjänar lite tid i rampljuset. Jenny som tidigare arbetat med plastikkirurgi driver sedan en tid tillbaka sin egen klinik i Stockholm. Hennes klinik är håll-käften-snygg och är värt ett besök av endast den anledningen. Glöm inte att lägga extra märke till konsten hon har på väggarna! Älskart.

Josphine är en av de varmaste människor jag mött. Hon inger ett lugn och är så väldigt professionell att i hennes närhet finns det knappast något annat än trygghet som infinner sig. Hon tog ett kliv ut i driva-eget-världen nyligen och huserar på en mycket attraktiv adress. Väldigt vågat, men det är inte oväntat. Är man bra på det man gör så löser sig resten. Och visst är det väl så att hon är bra, det vågar jag skriva under på.

Bli en del av oss

För dig som vill bli medlem i SPESO blir du det efter inbetalning märkt med Namn, klinik, mail. På hemsidan hittar du kontouppgifter. Där uppdaterar vi sedan inför kommande årsmöte. Du nås med information om vilka föreläsare och vilka utställare som väntas löpande.

Ett tips är att om du som anställd på en skönhetsklinik efterfrågar kompetensbidrag från din arbetsgivare, medlemskapet samt avgift för årsmöte är kanske något som du inte personligen behöver stå för.

SPESO

Lämna ett svar