Från hemligheter till nyheter i skönhetsvärlden

Från hemligheter till nyheter i skönhetsvärlden handlar om några av de hemligheter som jag burit på en tid. Som ni alla vet är en arbetsgivares hemligheter även personalens hemligheter, så det faktum att vi nu kan lansera nyheterna istället är håll-käften-roligt.

Inledningsvis handlar inlägget hur, var och varför jag hamnade i skönhetsvärlden. För att sedan avslutas hos nuvarande arbetsgivare. (Var och med vad jobbar jag nu egentligen? Det borde ni fråga er, för det är spännande.)

Min historia inom skönhetsvärlden tar oss långt tillbaka. Närmare till 2010. Hur resan sedan dess utvecklats och tagit mig till den plats som jag idag befinner mig på skall jag berätta nu. Från sjuksköterska på sjukhuset till att arbeta med skönhet i privatsektor. Kanske hjälper det någon, kanske är det inspirerande eller kanske så får det någon att sluta läsa. Vem fan bryr sig. Nu skriver jag, den som vill får läsa. Varsågod.

Första fröet till skönhetsvärlden

Den nakna sanningen är att jag precis många andra stod blottad inför att söka sig till skönhetsvärlden. Från sjuksköterskeutbildningen ges vi kunskap om hur vi skall ta hand om människor, rädda liv och värna om det friska. Men hur vi skall bemöta personer som önskar att förändra sitt yttre det har vi inte fått någon som helst träning i.

Året är 2010 och jag studerar på sjuksköterskeprogrammet i Västerås. Sedan en tid har jag funderat över vad jag skall göra efter examen. Rädda liv i all ära men det har aldrig lockat speciellt. Av den anledningen läste jag in mig på skönhetsvärlden. Om en sjuksköterska skall jobba med skönhet, var jobbar man då? Vad gör en sjuksköterska som arbetar inom skönhet?

Från hemlig dröm till mail-action

Svaret stod klart: AKADEMIKLINIKEN. Där jobbar de bästa av de bästa. Främsta kirurgerna, de bästa sjuksköterskorna, fantastikska undersköterskor, de mest kunniga hudterapeuterna med flera (denna listan kan göras lång, det faktum att de har världens bästa kockar, en fantastiskt vaktmästare och inte att förglömma hela marknadsavdelningen).

Med siktet inställt på AK valde jag att formulera ett mail.

I mailet till AK kunde verksamhetschefen snart utvinna att jag var intresserad av att arbeta hos dem. Men också fullt medveten att jag inte hade den rätta kompetensen. ÄN. Till svar på mitt tafatta mail får jag veta att det som de eftersöker är kompetens och erfarenhet från kirurgi. Detta för att ens ges möjlighet att söka en tjänst hos dem.

Sagt och gjort. Jag sökte mig till södersjukhuset, arbetade tre år på en akut- och allmänkirurgisk avdelning för att få rätt kompetens. När rätt kompetens var förvärvad tackade jag för mig och avslutade min anställning. Sökte tjänst hos AK. OCH FICK DEN!

Alla goda ting kommer i tre

Tre år passerade även AK. Jag trivdes som fisken i vattnet och är än idag oerhört tacksam för allt jag lärt mig hos dem. Under min anställning på akademikliniken fick jag även upp ögonen för annat. Postoperativ vård, pre operativ samt mottagningsarbete.

Hade utvecklingsmöjligheterna sett annorlunda ut på AK hade jag valt stanna. Men jag ville mer. Och av den anledningen valde jag också att avsluta anställningen hos AK med siktet inställt på estetiska injektioner.

This part you know

Denna biten blir kort, ni som läst bloggen innan har kunnat läsa er till detta. Här kommer därför en sammanfattad version,

  1. Mål: arbeta med estetiska injektioner
  2. Utbildning och anställning hos MyBeautyClinic (mer om det här min väg)
  3. Avslutad anställning MyBeauty Clinic

I sin korthet, målet att arbeta med estetiska injektioner var lättare att nå än jag trott. Faktum är att jag i valet av utbildning kort presenterade mig som sjuksköterska från akademikliniken och ordförande för SPESO. Det som hände då var att samtliga utbildningar jag tog kontakt med erbjöd gratis utbildning samt en tjänst efter klar utbildning.

Redo att skörda den frukt som jag sått gick jag utbildningen och påbörjade min anställning. Hos MBC kom jag även i kontakt med flera duktiga hudterapeuter. De här hudterapeuterna sådde ett frö i mig, som skulle komma att bli AIE.

AIE – ACTIVISM IN ELEGANCE

När jag som sjuksköterska arbetar och driver en MBC klinik i Mood gallerian i Stockholm passar jag på mellan kunderna att läsa in mig på hudvård. Det är då jag hittar AIE activism in elegance. Bakom detta hudvårdsmärke visar det sig att företaget drivas av ytterst kompetenta kvinnor. Dessa kvinnor är vana att driva företag och fast beslutna om att ta över skönhetsvärlden. (Vem vill inte det?! #fuckjantelagen).

Och självklart ville jag med på tåget. Sagt och gjort. Efter några möten med Aie slutar det med att jag köper in mig. (DETTA ÄR SÅ SJUKT, KAN NI ENS FÖRSTÅ DET?!). Som delägare för ett hudvårdsmärke utan att egentligen kunna något om det har jag nu fått plugga, plugga och plugga.

Varje inläst sekund är värd massor, varje veckomöte med aie är även det värt massor. Att det dessutom är ett hudvårdsmärke som är ekologiskt och naturligt, samt arbetar stenhårt för att inte påverka miljön onödigt mycket är helt jäkla fantastiskt! Nämnde jag att alla förpackningar är 2-die-4 snygga?

Under oktober 2021 hade AIE sitt första event i sverige, vilket var så roligt! Nu hoppas jag att vi fortsätter växa och ta större plats i denna branschen.

Från då till nu

Det ni inte vet om mig är att mina små sidospår i karriären varit väldigt många… Detta är inga hemligheter och säkerligen inga nyheter för många av er. Jag byter arbetsplats ofta. Kanske för ofta. Men faktum är, jag slutar aldrig jobba i den skönhetsvärld som jag redan som student hade målet inställt på. Tre år på AK har hittills varit dem längsta på ett och samma ställe. Är det dags att slå nytt rekord nu hos Mareli

(Bland annat har jag startat och drivit bemanningsföretag, arbetat i både Thailand och Tanzania, varit enhetschef hos kry, arbetat som social media manager, från barnakut till intensivvårdsakut mm). Det finns inget sidospår som jag idag ångrar. Alla har påverkat mig på olika sätt och fört mig till var jag idag befinner mig.

Men var mer exakt är då det kanske du frågar dig? Och det skall jag svara på.

The time is now

Under hösten 2021 hade jag en middag med en man. En fängslande intressant person. Med ett bländande vitt leende och med ett uppenbart stort hjärta. Den här mannen talade varmt om hur han brinner för att förändra skönhetsindustrin. Vi äter och dricker gott i varandras sällskap och middagen avslutas med en överenskommelse: vi skall jobba ihop.

Där och då visste ingen av oss när, var eller hur vårt framtida samarbete skulle se ut. Jag som alltid fortsatte med mitt, han med sitt. Men så en dag ringer telefonen. Vi möts i ett samtal och som om tiden stått stilla finner vi varandra igen. Det finns en ärlighet och ett genuint intresse från oss båda, vi vill båda mycket. Vi är fullt medvetna om att vår unga ålder kan ligga oss i fatet men är båda villiga att satsa. Att sticka ut hakan, ta plats och vägra att misslyckas. Samtalet avslutas med ett erbjudande. Ett erbjudande som jag inte har råd att tacka nej till.

Från hemlighet till nyhet

Klick säger det i telefonen när jag lägger på luren och avslutar samtalet. Frågan jag ställer mig nu är, vad hände egentligen? Tackade jag precis ja till en ny tjänst? Fullt medveten om att erbjudandet från den här mannen inte kommer komma igen.

Chansen för en sådan möjlighet får man bara en gång.

Erbjudandet som jag fick är just det.

Ett erbjudande om att för första gången ges möjlighet att vara med och påverka skönhetsvärlden på en helt ny nivå. Att arbeta inom en industri med något jag brinner för, och att dessutom ges möjlighet att värna om säkerheten inom dem. Vilken jäkla vinstlott.

Mannen som hösten för ett år sedan bjöd på middag, Markus, har precis godkänt att offentligöra detta. Med respekt för lite företagshemligheter måste jag fortsatt hålla vissa projekt hemliga ett tag till. Men han tog mig med storm och det kommer synas mer av honom och visionen för skönhetsvärlden här framöver tillsammans med den produkt som med största säkerhet kommer förändra hela den estetiska vården.

Idag är han min nya chef och grundaren för vad som kommer förändra skönhetsvärlden. Detta är jag oerhört glad för.

Detta var min historia om hur hemligheter i skönhetsvärlden blev nyheter. Inom kort hoppas jag på att kunna berätta mer!

Lämna ett svar