tisdag, september 26, 2023
HomeTips & TricksEmilie Loman - ny blogg om hållbart entreprenörskap

Emilie Loman – ny blogg om hållbart entreprenörskap

Emilie Loman – ny blogg om hållbart entreprenörskap


Vi välkomnar Emilie Loman som ny bloggare på Inspoguide! Vi tog en pratstund med Emilie för att du ska lära känna henne bättre. Vi tycker det är så kul att en så inspirerande och kreativ tjej som Emilie på vår plattform och vi hoppas att ni kommer att gilla hennes blogg lika mycket som vi gör!

Berätta lite om vem du är och vad du gör om dagarna?
– Jag är en positiv, lojal, lyhörd, nyfiken, kreativ och ambitiös tjej med service som mindset. Bor i Hornstull på Södermalm i Stockholm tillsammans med min sambo och dotter. Shoppar second hand, tränar yoga (och lite annat ibland), läser en hel hög med böcker samtidigt och lyssnar på julmusik året runt. Jag är entreprenör och företagare, eller egentligen en “frihetsprenör”, som har valt ut den dagen som jag är som mest kreativ och motiverad och lever den varje dag. Lördag hela veckan! Utöver det har jag en stor passion för bra service, utveckling, matlagning och hållbarhetstänk, jag drivs av att göra skillnad för andra människor och att hjälpa andra människor att göra skillnad för sig själva!

Bildar tillsammans med Joakim Lindström duon Lilo där hållbarhet är den röda tråden i allt vi gör. Hållbara resultat, produkter och människor. Kort om våra initiativ här nedan.

Wowservice – Vi höjer kvaliteten på service och statusen på serviceyrket genom utbildningar och föreläsningar!
www.wowservice.se

Wowpodden – Sveriges första och enda podd om service!
www.play.acast.com/s/wowpodden

Coffeemagic – Body scrub av noga utvalda naturliga ingredienser där största mängden är räddad kaffesump från Clarion Hotel Stockholm. Vi minskar matsvinn och ger kaffe ett längre kretslopp!
www.coffeemagic.se

Event med wowkänsla – Eventarrangörer för föreläsare som vill ha hjälp med administrationen kring eventet, biljettförsäljning, kundservice, lokal och teknik, men själva vill styra marknadsföringen!
www.lilos.se

Vad kommer du dela med dig av på bloggen?
– Har funderat, tänkt, sovit på det, funderat igen och nu landat i vad det här kalaset ska handla om. Det kommer, om allt blir som tänkt, delas en blandning av tips, tankar och lifehacks för att:

  • Leva en mer hållbar livsstil.
  • Bli ännu lyckligare.
  • Våga drömma och göra det en brinner för.

Hållbarhet för mig är att må bra både psykiskt och fysiskt. Att arbeta effektivare för att spara tid och inte stressa. Att styla sig själv och att äta med en mindre klimatpåverkan. Livet helt enkelt!

Jag vill dela med mig mer av mig och mina erfarenheter. Bra och dåliga. Succé och mindre succé. Har ju faktiskt bloggat ett par gånger tidigare i mitt liv, fast lite halvhjärtat då. Nu ska det bli helhjärtat. Kommer också dela sånt som jag ofta får frågor om från vänner, bekanta och följare på Instagram.

Du delar med dig av inlägg som man blir peppad av på Instagram, hur hittar du din inspiration?
– Spännande fråga som jag inte har något konkret eller tydligt svar på! Idéerna bara kommer till mig. Följer inspirerande människor i sociala medier, knallar runt på stan en del, älskar Pinterest och möter väldigt mycket härligt folk i mitt jobb. Allt det i en härlig kompott är grunden till mina inlägg I guess! 🙂

Har du några tips på hur man kan komma igång med att hitta en mer hållbar livsstil?
– En hållbar livsstil för mig handlar om att vara hållbar fysiskt och psykiskt, och att vara snäll mot vår jord för kommande generationer. 

Några saker jag kickstartade med när jag bestämde mig för att anamma en mer hållbar livsstil var att:

* Köpa mina kläder second hand.
* Äta mer växtbaserad mat.
* Undvika engångsprodukter så långt det går.
* Träna kondition och yoga.
* Börja meditera.
* Effektivisera mitt arbete.
* Arbeta med att få till ett hållbart mindset.

Jag började också följa inspirerande konton på Instagram för att få tips och trix på hur man kan leva mer hållbart. 

Du är väldigt driven och har många bollar i luften! Vad har du för projekt nu framåt 2020?
– En hel del grejer händer 2020! Bland annat lanserar vi en servicehandbok i hur man ger riktigt bra service tillsammans med Kontakta som är branschorganisationen för kundservice, vi kommer böja jobba med en distributör för Coffeemagic och jag kommer sitta med i juryn för Design S i kategorin Hållbar utveckling. Följ med så får ni se! 

Varför ska man följa just din blogg?
– För att få väl utvalda tips, verktyg och inspiration för en ännu mer hållbar livsstil. Som entreprenör, egenföretagare och småbarnsmamma så har jag samlat på mig en hel del för att kunna göra det jag drömmer om och samtidigt vara hållbar. Jag hoppas kunna bidra med nya tankesätt, tips eller perspektiv som får dig ur din “autopilot” så att du börjar tänka eller göra något på ett nytt sätt. För när sånt händer så brukar fler spännande saker följa efter. Nya sätt leder till nya resultat. 

Följ Emilies blogg på Inspoguide >>

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular