Hållbart entreprenörskap och arbetsliv

Hur stor del av din arbetstid lägger du på att kommunicera?

Tänk mail, SMS, brev, feedback, möten, kundsamtal, interna samtal, chat, sociala medier…
Visste du att en ledare ägnar i snitt 60-90% av sin arbetstid åt att kommunicera?
Min och Joakims erfarenhet och uppskattning säger att vi många gånger kommunicerar mer än vi tror om dagarna men inte så effektivt som vi skulle kunna göra. Det finns mycket tid, pengar och energi att vinna på att vässa och förbättra sin kommunikation. Tänk om du kunde effektivisera och korta ner tiden det tar att skriva ett mail, kanske till och med få tillbaka färre återkommande mail, svara på en kommentar i sociala medier, hålla ett möte, genomföra en förändring och samtidigt stärka ditt personliga varumärke? Vinningen med att vässa sin kommunikation är stor men trots det utbildar bara cirka 40% av svenska företag sina anställda i det. Andra undersökningar menar att upp till 80% misslyckas i sitt arbete på grund av dålig kommunikation trots att vi kommunicerat och övat på att kommunicera sedan vi var barn.

Jag och Joakim utbildar, föreläser, poddar, skriver och coachar om Wowservice och bemötande. Bland annat om det du behöver veta för att:

• Bemöta andra på ett sätt som minskar stresspåslag. Alltså att kommunicera hjärnsmart.

• Bemöta andra som de vill bli bemötta.

• Att undvika irritation och konflikter.

• Att stärka ditt personliga varumärke.

Det finns fler vinningar än så men detta är några av de absolut största enligt mig. Det finns mycket att lära sig och inspirerad av i servicebranschen och snart kommer min och Joakims bok som på något vis kommer handla om just service.

Vi är många som jobbar med hållbarhet på olika sätt och jag vill bidra med att sprida kunskap kring hållbar kommunikation. Det är något vi alla tjänar på att lära oss mer om då forskning visar att vi reagerar på sociala hot i stort sett likadant som vi gör med fysiska hot på savannen. Hjärnan har svårt att skilja på om det är en sabeltandad tiger eller ett ord som hotar.

Nu ska jag fortsätta njuta av solen och sovande unge för att sedan fortsätta garderobsfixa.

Glad påsk! 🐣😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *