Hållbart entreprenörskap och arbetsliv,  Lycka,  Mat

Snabb dopaminkicks-detox – Lägescheck.

Godmorgon! Regnet duggade smått på regnjackans luva när jag lämnade Z på förskolan. Jag har förmånen att promenera genom en hel del grönska under vår och sommartid då förskolan ligger på Långholmen. Stannade upp på vägen hem för att lyssna på fåglarnas sång, regnet som smattrade och se solen lysa in genom träden. Wow. Nu däremot så är det mörkare på himlen. Men detta väder ger mig en lugn, skön och produktiv känsla. Okej nu snöar det. Inte lika pepp på det kanske…

Så hur går det med min snabb dopaminkicks-detox?
Jag har helt klart överträffat mina förväntningar. Jag tycker oftast att man ska vara försiktig med att ha förväntningar överhuvudtaget men allt för ofta smyger de sig in omedvetet ändå. Anyway, sen den 3 maj så har jag alltså ändrat en del i min kost, bytt kaffe mot matchalatte, begränsat tillgången av sociala medier och istället läst böcker, lyssnat på en meditation av Gaby Bernstein dagligen och knappt kollat av coronastatusen, det får jag reda på av människor runt omkring mig ändå.
Dessa ändrade vanor har resulterat i:
*Mindre “dålig” stress.
*Bättre sömnkvalitet.
*Ökad produktivitet.
*Minskat sug av att planlöst skrolla runt i den digitala godispåsen.
*Att en känsla av lugn och harmoni infinner sig oftare. Känner mig tacksam för fler vardagliga händelser än innan denna detox. 🙂

Det blir spännande att checka status den 21 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *