Hållbar stil,  Hållbart entreprenörskap och arbetsliv,  Mat

Hårda och mjuka resultat av min “snabba dopminkicks-detox”.

Den har gått väldigt bra och jag är taggad på att fortsätta med en hel del av mina nya vanor. Vad menar jag med bra? Jag låter resultatet tala för sig själv.

Resultat.
Jag har under dessa veckor fått tummen ur och tagit tag i saker jag tänkt på lääänge. Som till exempel att odla hemma i fönstret, läsa mer, skriva en bok och göra egna städ- och tvättprodukter. Allt detta har jag alltså påbörjat eller till och med slutfört under dessa veckor. Samtidigt som jag jobbat, firat födelsedagar, tränat, varit hemma med sjukt barn och fixat mat på bordet varje dag. Dessa resultat kallar jag hårda resultat.
Jag upplever också mer energi, mer tålamod och bättre sömnkvalitet. Mjuka resultat kallar jag dessa resultat som har minst lika stor betydelse som de hårda, synliga och mätbara. Det är med största säkerhet tack vare de mjuka resultaten som jag har uppnått de fina hårda resultaten, att jag har orkat och tagit tag i fler saker jag drömt om så länge. Mjuka resultat syns inte alltid men de känns och de skapar en inre drivkraft som till slut resulterar i ett hårt resultat, till exempel en växtodling i fönstret eller en nytryckt bok.

Och precis så här är det i organisationer och företag också. Man behöver jobba med de mjuka värdena för att få fina resultat på sista raden.
Hårda värden är mål, siffror och resultat medan mjuka värden kan vara till exempel förtroende, öppenhet och attityd.

Nu går jag och min sambo Pelle in i tre boostdagar måndag-onsdag denna vecka. Är du nyfiken på vad vi ska göra då? 🙂
Skriver mer om det senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *