Hållbar stil,  Hemester,  Mat

Tapas gjord av den svenska naturen.

33 ätliga vilda växter löd namnet på boken jag fick av mamma för ett par veckor sedan. Boken tog jag givetvis med mig upp till Lillhärdal och min sambos föräldrars stuga där jag planerade gå på jakt efter just – ätliga vilda växter. De har en stor tomt med all möjlig växtlighet på där jag hittade det jag behövde för att spontant kunna slänga ihop en tapas gjord på den svenska naturen.
Plockade gröna tallkottar, tall och granbarr, rallarros och klöver i rött och vitt. Av det tillredde jag tallkottssylt, brynt smör med granbarr, tallkottsmör, picklad rallarros och klöverinfusion. Tapasen och recepten kommer upp inom kort. Det blev riktigt gott!

Fynden.
Tallkottssylt in the making.
Picklad rallarros.
Klöverinfusion.
Bryntsmör med gran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *