Hållbart entreprenörskap och arbetsliv

Mindfulness och meditation som verktyg för att nå dina mål.

Jag använder Mindfulness och meditation som verktyg för att nå mina mål. För mig är mindfulness och meditation absolut inte flummigt utan jag använder det för att stanna upp och få koll på vad som händer på hjärnkontoret, ett verktyg för att nå mina mål och drömmar. Varje dag försöker jag göra det minst en gång och de frågor jag brukar ställa till mig själv medan jag blundar och andas är:
• Hur mår jag? Varför mår jag så?
• Vad snackas det om på hjärnkontoret?
• Vad är det som känns bra just nu? Vad känns mindre bra?
• Var är mitt fokus just nu? Var borde mitt fokus vara?
• Vem vill jag vara när jag slår upp ögonen?

Viktigast är att vara ärlig. För när jag är ärlig får jag oftast koll på vad som gnager, om något inte känns helt rätt och om jag är på väg ur kurs. Att göra detta påminner mig om vem jag vill vara, var jag är på väg och varför. Och när allt är toppen så är det ännu viktigare att uppmärksamma det för att sätta ord på när du mår som bäst. Anteckna svaret på frågorna och kika tillbaka på när motivationen tryter.

Mediterar du? Vad funkar bäst för dig?

Läste att det finns de som går igenom ett helt liv utan att ha upplevt ett enda andetag. Så kan vi ju inte ha det.
Stanna upp.
Andas.
Känn in.
Fortsätt i rätt riktning.
Repeat.

Och ibland när jag slarvar med detta så hamnar jag lite på villovägar, men vet du vad? Många villovägar har blivit omvägar som haft en betydelse för min utveckling. Bara det att poängen inte kommer direkt när jag är på den vägen utan längre fram. Jag ser det lite som cliffhangers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *