Hållbart entreprenörskap och arbetsliv

Hållbara vanor.

De senaste veckorna har jag, genom att skriva stress och njutningsdagbok, kartlagt i vilka situationer jag blir stressad och i vilka situationer jag njuter.
Som ett resultat efter denna period kunde jag dra slutsatsen att om jag planerar bättre kommer jag stressa mindre och njuta mer. Så nu har jag tagit fram några hållbara vanor som ska hjälpa mig med detta. Till exempel så kan jag bli stressad när jag sitter och jobbar, klockan har tickat snabbt och det är snart dags för hämtning. När jag kommer på det så ser jag också att jag behöver handla och komma på vad jag ska äta för middag. Tidspressen gör att jag blir stressad och detta kan hända flera gånger i veckan. Så onödigt när det finns saker som en proaktivt kan göra åt det.

Här är några vanor jag har börjat med för att stressa mindre och njuta mer i vardagen:
* Börjat prenumerera på en matkasse, Hello Fresh, som kommer varje måndag fylld med vegetariska måltider som vi själva får välja.
* Skrivit en lista i mobilen, och en jag ska ha i köket, med vilka basvaror vi ska ha hemma varje vecka. På söndagen beställer jag via Mat.se hem de varor som saknas så vi klarar veckan.
* Preppar granola och bakar antiinflammatoriskt bröd.
* Tvättar och planerar veckan med arbete och fritid.

Så skönt när måndagen knackar på dörren, att veckan är förberedd och bara kan rulla på.
Förbereder du veckan? Har du några smarta tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.