Mat

Dessa måste jag ha i kylen just nu.

Har du några saker du måste ha i kylen?
Jag har några favoriter som jag knappt klarar mig utan just nu. I alla fall inte några av dem. Någon dag i veckan tar jag en sväng på söder, med eller utan sällskap, för att införskaffa dessa varor.

Till vänster på bilden syns två liknande burkar med röda lock. Den stora är innehåller fermenterade svarta bönor i chiliolja och den mindre burken innehåller chrispy chili i olja. Dessa inhandlas i en asiatisk butik i Söderhallarna.

Ovanpå chrispy chili-burken står en närproducerad raw-fermenterad och supernyttig salsa. Gillar du chilisås, senap och kimchi så finns de också tillverkade på samma sätt av samma producent. Dessa handlar jag på Fern & Fika i Hornstull, som btw har världens godaste cookies. Och massa annat smaskigt i mat och fikaväg.

Bredvid den fermenterade salsan står en liten burk innehållande indiska chili pickles. Gillar du starkt? Gillar du curry? Då är dessa något för dig. Dessa är magiskt goda och förhöjer alla möjliga rätter, jag är besatt. De här köper jag på min lokala indiska restaurang för 20 kr per burk. Dessa kommer i vanliga fall i en plastburk men jag ber om att få dem i en glasburk som jag själv tar med mig och ber dem fylla på.

Chili pickles-burken står på en burk helt fantastiskt jordnötssmör från Mahalo. Har inte hittat något liknande jordnötssmör så gillar du jordnötssmör – testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *